Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Haziran 2016 20:11

Dolandırıcılığa karşı tiyatro oyunu

Dolandırıcılığa karşı tiyatro oyunu
Her geçen gün artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan tiyatro oyunu Erzurum'da sahnelendi.
Erzurumajans-Her geçen gün artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan tiyatro oyunu Erzurum'da sahnelendi. 

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan, "İletişim yoluyla dolandırıcılık" adlı oyun, Yavuz Selim Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri tarafından canlandırıldı. "Televole", "Telepati" ve "Kime Niyet Kime Kısmet" bölümlerinden oluşan 10'ar dakikalık skeç halindeki oyun, Yakutiye Gençlik, Hüseyin Turgut Eğitim ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezlerinde sahnelendi. Son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan oyun, ilgi gördü. 

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi yetkilileri, Senaristliğini TRT sanatçısı Ayhan Arabacı'nın yaptığı 3 skecin tiyatro sanatçısı Oktay Parlar'ın yönetiminde öğrenciler tarafından sahnelendiğini belirterek, "Dolandırıcılık olaylarından çok fazla mağdur olan insan var. Bu tür dolandırıcılık olayları, son 4-5 yılda daha da arttı. Buna dikkat çekmek için sahnelenen tiyatro oyunları ile bir nebzede olsa halkın dikkatini çekmek istedik" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.