İlçeler Haber Girişi : 28 Kasım 2015 17:00

Döngeloğlu Oltulularla buluştu

Döngeloğlu Oltulularla buluştu
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından 'Aynı Çınarın Dalıyız, Aynı Bayrağın Alıyız' projesi kapsamında Oltu'ya davet edilen İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Efkan Ala Kültür Evinde düzenlenen konferansta konuştu.
Erzurumajans-Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından 'Aynı Çınarın Dalıyız, Aynı Bayrağın Alıyız' projesi kapsamında Oltu'ya davet edilen İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Efkan Ala Kültür Evinde düzenlenen konferansta konuştu.

Konferansın açılış konuşmasını Oltu İmam hatip lisesi Edebiyat Öğretmeni Temel Vural yaptı. Vural, konuşmasında, "İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının katkılarıyla Yeni Vizyon 2071 Derneği olarak yürütülmekte olan "Aynı Çınarın Dalıyız Aynı Bayrağın Alıyız" projesi kapsamında hazırlanan 'Ortak Değerlerimiz' konulu konferansa hoş geldiniz diyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Toplumda, huzur ve barışa katkıda bulunmak üzere farklı toplum kesimleri arasında uzlaşı, işbirliği ve etkileşimi artırmaya yönelik olarak hazırlayıp dernekler dairesi başkanlığına sunmuş olduğumuz projemiz, dernekler dairesi başkanlığınca kabul edildikten sonra Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında, projenin ana temasına uygun olarak, kardeşlik ve ortak değerlerimiz konulu konferans, Sarıkamış ve Çanakkale'ye kahraman ecdadımıza saygı ziyareti ve halk kültürü ağırlıklı gençlik şöleni gibi bir kısım faaliyetler planladı. Bu faaliyetlerin en önemlilerinden biri bugün itibari ile düzenlemiş olduğumuz 'ortak değerlerimiz' konulu konferanstır. Bu konferansın amacı, kardeşliğimizi pekiştiren, birlik ve bütünlüğümüzü sağlayan, ancak çeşitli nedenlerle günümüzde erozyona uğrayan, unutulan veya hakkıyla yaşanmayan ortak değerlerimizin hatırlanması, hatırlatılması ve yaşanılmasına katkı sağlamaktır. İşte bu vesileyle kamuoyunun yakından tanıdığı muhterem Ömer Döngel hocamızı asrı saadet, ortak değerlerimiz ve kardeşlik konulu konferans için davet ettik. Sağolsun hocamız davetimizi geri çevirmedi. İnşallah anlattıklarından hep birlikte istifade edeceğiz. Teşriflerinden dolayı huzurlarınızda kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu konferansın, birlik ve bütünlüğümüze, inanç dünyamızın zenginleşmesine katkı sağlayacağına samimiyetle inanıyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Vefa başlıklı konuşmasını yaptı. Gençlere yönelik yaklaşık1.5 saat konuşan Dengöloğlu dinleyenlere zaman zaman duygu dolu dakikalar yaşattı.

Konuşma sonrası Ömer Döngeloğlu'na Oltu AK Parti İlçe Başkanı Eftal Gülcü Oltu taşı tesbih hediye etti. AK Parti Oltu İl Genel Meclis Üyesi Yeni Vizyon Derneği Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Soylu Oltu taşından yapılmış Osmanlı tuğrası verdi.

Döngeloğlu Oltu'ya ilk defa geldiğini belirterek, "Daha önce gelmediğime çok üzüldüm. Oltu çok güzel bir ilçeymiş, insanları çok cana yakın ve misafirperverler. Keşke Oltu'ya daha önce gelseydim" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.