Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2010 00:02

Dosya Yargıtay'dan kaçırılıyor!..

Dosya Yargıtay'dan kaçırılıyor!..
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, "sokaktan birinin dosyadan el çekmiş.

Erzurum Ajans-Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, "sokaktan birinin dosyadan el çekmiş mahkeme heyetini red talebi ve ardından itirazı bahane edilerek dosyanın yeniden Diyarbakır'a gönderildiğini" ileri sürerek, "Bu bir oyundur. Dosyanın Yargıtay'dan kaçırılması planıdır. Açıkça hukuka aykırıdır ve suçtur. Müvekkilim İlhan Cihaner yargılanmamakta, cezalandırılmaktadır" görüşünü bildirdi.

Kazan, yaptığı açıklamada, bugün yaptıkları ilk basın açıklamasıyla "Dosyanın 7 Haziran 2010 Pazartesi sabahı Erzurum'a gelmiş olmasına rağmen Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'nin dün akşama kadar Yargıtay'a gönderme işlemini yapmadığını ve ısrarlı şekilde suç işlemeye devam ettiğini" belirttiklerini hatırlattı.

Kazan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şimdi, sokaktan birinin dosyadan el çekmiş mahkeme heyetini red talebi ve ardından itirazı bahane edilerek dosya yeniden Diyarbakır'a gönderildi. Olacak şey değildir. Tam bir fiili durumdur ve hukuk skandalıdır. Oysa, yasal düzenleme açıktır. CMK'nun 24/2. maddesine göre red talebinde bulunabilecekler bellidir ve müştekinin red hakkı yoktur. Üstelik mahkeme 10 Mayısta birleştirme kararı vermiş ve dosyadan el çekmiştir. Sokaktan biri 11 gün sonra, yani 21 Mayısta heyeti reddetmiş ve sonra itirazda bulunmuş diye dosya asla Diyarbakır'a gönderilemez."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.