Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 22:15

Eczaneler ücretsiz verecek

Eczaneler ücretsiz verecek
Maske satışı olmayacağının açıklanmasından sonra vatandaşlara ücretsiz maskenin eczaneler aracılığıyla verileceği bildirildi. 20-65 yaş arası her vatandaş, cep telefonuna gelecek olan SMS kod ile eczanelere gidecek ve maskesini alabilecek.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, bir kez daha ‘sokaklarda maskesiz dolaşmayın’ uyarısında bulundu. Maske satışının yasak olduğunu anımsatan Vali Memiş, “Gerekirse polisimiz, jandarmamız maskeyi bizzat vatandaşa verecek o şekilde uygulama yapacağız. Tabi bu durum henüz çok net değil ancak Pandemi Kurulunun üyesi olan Eczacı Odası Başkanımızın bildirmesine göre eczaneler üzerinden de dağıtım yapılacak ama henüz karar bize yansımadı. Ön bilgi olarak paylaşıyorum. Vatandaşların telefonlarına SMS olarak bir kod gelecek ve vatandaş eczaneye giderek ücretsiz maskesini alacak. Bu mücadeleyi içinde başarılı şekilde işlerini yürüten sağlık çalışanlarımız gibi eczacılarımız da çok önemli yer teşkil ediyor. Süreci onlarla birlikte yürüteceğiz” dedi. 

İHTİYACI TESPİT ETTİK

Kamu kurum ve kuruluşları ve işyerleri için 58 bin maske ihtiyacı olduğunu belirlediklerini belirten Vali Memiş, şöyle dedi. “Bu ihtiyaçları Ankara’ya bildireceğiz ve buna yönelik olarak maskeler gelecek vatandaşları mağdur etmeden tamamına dağıtacağız. Sistem daha yeni kuruluyor ve bir takım aksaklıklar olmaması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca VEFA Destek Grubu için yelekler yaptırdık. Kamu görevlileri bu yelekleri giyecek ve tüm yardımlar tek elden yapacak. Valilik, belediye ayrı ayrı değil. Bulaşıcılığı da önlemek açısından bu çok önemli.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.