Spor Haber Girişi : 16 Temmuz 2019 13:30

Efsane eldiven!

Efsane eldiven!
Boks’ta tüm zamanların en iyisi olarak kabul edilen dünyaca ünlü efsane boksör Muhammed Ali Clay’ın taktığı eldiveni elime ilk taktığımda ne yalan söyliyeyim, heyecandan tir tir titredim.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Boks’ta tüm zamanların en iyisi olarak kabul edilen dünyaca ünlü efsane boksör Muhammed Ali Clay’ın taktığı eldiveni elime ilk taktığımda ne yalan söyliyeyim, heyecandan tir tir titredim.

Palandöken Belediyespor’un başkanlığına getirilen Milli takım başantrenörlerinden Milli boksör Gürkan Sönmez’in odasında gördüm ilk o siyah eldivenleri. Gürkan Sönmez hoca o eldivenlerin Muhammed Ali Clay’a ait olduğunu söylediğinde, dokunmadan edemedim. Bir Rusya gezisinde tesadüfen eline geçen eldivenlerini kulüp binasındaki odasında saklayan Gürkan hocadan takmak için izin istediğimde, ne yalan söyleyeyim önce ‘’olmaz’’ diyeceğini düşündüm.  Benim için çok kıymetli bir şeydi ona dokunmak ve hele de takmak. Doğrusu dediğim gibi ilk taktığımda, poz verdiğimde belli etmek istemiyordum ama  tir tir titriyordum. Ben takarken titriyordum, Muhammed Ali Clay’ın vurduğunda o boksör ne hissediyordu acaba? Boksu bıraktığı 1984 yılına kadar siyah beyazlı dönemlerde televizyonlarda maçlarını izlemekten büyük keyif aldığım Clay’ın daha önce giymiş olduğu eldiven, öyle sıradan bir eldiven değil bir defa. Çok eski olmasına rağmen halen daha yeniymiş gibi duran eldiven tamamen manda derisinden yapılmış ve içi kaz tüylü. Gürkan Sönmez, bu eldiveni özel olarak koruma altına aldıklarını belirtirken, bu vesileyle 2 yıl önce aramızdan ayrılan Amerikalı Müslüman boksör Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet diliyorum.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.