Medya Haber Girişi : 30 Temmuz 2018 23:15

EGC'den Karadeniz çıkarması

EGC'den Karadeniz çıkarması
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Karadeniz’de Erzurum havası estirdi.
Erzurumajans-Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Karadeniz’de Erzurum havası estirdi. Geleneksel kültür gezileri kapsamında organize edilen ve Gümüşhane ile başlayan tur, Trabzon, Rize ve Artvin güzergâhıyla tamamlanırken, Erzurumlu gazeteciler dopdolu bir hafta sonu geçirdi. Gazeteciler, Gümüşhane’deki Karaca Mağarası’ndan Trabzon’daki Küçük Ayasofya Camii’ne, Uzungöl’den Rize Ayder’in tabiat harikası yaylalarına varıncaya kadar Karadeniz’in eşsiz güzellikleriyle kucaklaşma imkanı bulurken, EGC Başkanı Metin Barlak, kültür gezilerinin devam edeceğini belirterek, “Mesleki dayanışma, birlik ve beraberliği güçlendirme amacıyla organize ettiğimiz turlarımızın devamı gelecek” dedi.

Erzurum’daki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının basın bürolarında görev yapan meslek mensuplarının katıldığı gezi, Gümüşhane Karaca Mağarası ziyaretiyle başladı. Denizden bin 550 metre yükseklikte bulunan mağaradaki damlataşı şekilleri, sarkıtları, dikitleri, sütunları, bayrak şekilleri, org desenli duvarları, mağara çiçekleri, incileri ve traverten basamakları yakından görme fırsatı bulan Erzurumlu gazeteciler, Gümüşhane’deki başlıca turizm destinasyonu konumundaki mağarada, yetkililerden bilgi aldılar. On binlerce yıllık geçmişi bulunan mağarayı kare kare görüntüleyen gazeteciler, yöreye has hediyelik ürünlerden satın almayı da ihmal etmediler.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini esirgemediği Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Karadeniz gezisinin Karaca Mağarası’ndan sonraki durağı Zigana Dağı ve Hamsiköy oldu. Bitki örtüsü ve nefes kesen manzarasıyla ünlü Zigana’da soluklayan gazeteciler, Erzurum rüzgârlarını Trabzon’da da estirdiler. Küçük Ayasofya Müzesi’ni ziyaret eden gazeteciler, camiye dönüştürülen tarihi eseri büyük bir ilgiyle incelerken, tur operatörü Bülent Koçak’ın aktardığı bilgiler ışığında Ayasofya Camii ve bahçesindeki tarihi kalıntıları gezdiler. Soluğu daha sonra meşhur Boztepe’de alan Erzurumlu gazeteciler, Trabzon’u kuşbakışı izlemekle kalmayıp Erzurum türkülerini de seslendirdiler.
 
Rize gezisi kapsamında bir çay fabrikasını ziyaret eden Erzurumlu gazeteciler, çok sevdikleri çayın üretim aşamalarını yerinde görme fırsatı buldular.

Fabrika yetkilileri, çay yapraklarının el ve makas şeklinde iki ayrı yöntemle toplandığını belirterek, “Çay yapraklarında bizim iki buçuk yaprak diye tabir ettiğimiz bir olay var. Henüz açmamış olan çay yapraklarını el yordamıyla topluyoruz ve yaprakların bu kısmı yeşil çay demlemekte kullanılıyor. Diğer yapraklar fabrikada işlenmeye başladığı andan itibaren tıpkı ısırılan bir elma gibi oksitlenmeye ve kararmaya başlıyor. İşte siyah çay da bu yapraklardan yapılıyor” diye konuştu.



Fabrikada kendilerine ikram edilen yeşil ve siyah çayın tadına bakan gazeteciler, burada ziyaretçilere özel yöresel halk oyunları gösterisini de büyük bir ilgiyle izlediler.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (EGC) Başkanı Metin Barlak, bölgesel turları ve kültür gezilerini bir gelenek haline getireceklerini belirterek, “Kısmet olursa ilerleyen dönemlerde yine gezilerimiz olacak. Yurt içi ve yurt dışı turlar düzenleyerek, meslektaşlarımızla sürekli bir araya geleceğiz. Gazetecilik, yoğun stresli bir meslek; bu bakımdan böylesi organizasyonlar bir yerde hepimize ilaç gibi geliyor. İlaveten birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor, mesleki dayanışmayı güçlendiriyor. Bunun yanında meslektaşlarımız için seminerler, hizmet içi ve mesleki eğitim kurs programlarımız da olacak. Kısaca camiamızın yanında olmak ve fayda üretebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.