Medya Haber Girişi : 07 Kasım 2014 19:28

EGC'den 'Basın Çalıştayı'na kınama

EGC'den 'Basın Çalıştayı'na kınama
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti , Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Erzurum'da düzenlediği "Basın İş Kanunu Çalıştayı"nda yanlı ve taraflı bir tutum sergilendiğini vurguladı.
Erzurumajans-Erzurum Gazetecileri Cemiyeti yaptığı yazılı açıklama ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Erzurum'da düzenlediği "Basın İş Kanunu Çalıştayı"nda yanlı ve taraflı bir tutum sergilendiğini vurguladı.

Erzurum basınının büyük bölümünün Çalıştay'a davet edilmediği ve yerel medyanın Çalıştay ile ilgili olarak yeterince bilgilendirilmediğinin belirtildiği açıklamada, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün meslek örgütleri arasında ayrımcılığa neden olan tavrı kınandı. Erzurum Gazetecileri Cemiyeti adına konu ile ilgili yapılan açıklama aynen şöyle:

"Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, Basın İş Kanunu'nun değişen ve gelişen mesleki konularla ilgili olarak yeniden düzenlenmesi amacıyla başlattığı Çalıştay'ın ikincisinin kentimizde düzenlenmiş olmasından büyük memnuniyet duymuştuk. Medyadan Sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Yalçın Akdoğan'ın, yeni kanunun hazırlanmasında, hiçbir ayırım yapılmadan bütün meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşları ile akademisyenlerin görüşlerinin alınacağını vurgulaması da bizler için umut ışığı olmuştu. Ne var ki, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, şehrimizde düzenlediği Çalıştay için, niteliği tartışılır tek bir meslek kuruluşunu muhatap almış, katılacak gazetecileri onun aracılığı ile belirlemiş, Erzurum'da gerçek gazetecileri bünyesinde toplayan Erzurum Gazetecileri Cemiyeti'ni ise yok saymıştır.

Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi olan Cemiyetimize çağrı yapılmaması, konu ile ilgili görüşlerimize başvurulmaması, başta Sayın Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan'ın toplumun her kesiminin görüşlerine başvurulacağı şeklindeki beyanına ters düşmüş, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, son derece büyük bir yanlışa imza atmıştır. Bu nedenle Türkiye Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi de Çalıştay toplantısını terk etmiştir. Bu hatalı anlayış, Erzurum'daki Çalıştay'ın, tek bir derneğin adeta şov yaptığı etkinliğe dönüştürülmüş, söz konusu derneğin gazetecilik başarı ödülleri töreninin de Çalıştay akşamındaki gala yemeğine taşınmasıyla operasyon tamamlanmıştır. Bir anlamda kamu kaynaklarıyla tek bir derneğe etkinlik yaptırılarak meşruiyet kazandırılmıştır. Erzurum Gazetecileri Cemiyeti olarak, Erzurumlu meslektaşlarımızın haklarına sahip çıkma adına bu durumu kınadığımızı belirtiyor, derneğimizin yok sayıldığı bir Çalıştay toplantısını protesto ediyoruz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.