İlçeler Haber Girişi : 26 Nisan 2015 13:37

Eğitim Bir Sen üyeleri yemekte buluştu

Eğitim Bir Sen üyeleri yemekte buluştu
Eğitim-Bir Sen Oltu şube başkanlığı tarafından üyelerine yönelik bir yemek düzenlendi.
Erzurumajans-Eğitim-Bir Sen Oltu şube başkanlığı tarafından üyelerine yönelik bir yemek düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen Oltu şubesi tarafından eğitim camiası içinde birlik ve beraberliği sağlamak adına tanışma, kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla Oltu öğretmen evinde yemek programı gerçekleştirildi.

Yemekte konuşan Eğitim Birsen İl Başkanı Mustafa Karataş; Eğitim Bir sen olarak sendikacılık yapmaya ve toplumun tamamını kucaklayan bir anlayışı tesis ederek devam etmeye çalıştıklarını belirterek, İmha ve tenkit diline tevessül etmeden, inşa ve motivasyon dilini sahiplenerek sorunları aşmanın gayretinde olduğunu söyledi.

Karataş, "Eğitim Bir sen mücadele yönetiminde; kırmak dökmek, başkalarına zarar vermek ve zarar görmek asla öngörülmemiş ve uygulanmamış olduğundan, bizler de Değerlerimiz adına doğru bulduğumuz bu yolda erdemliler hareketi içinde yer aldık. Sendikacılığı sadece bir meslek örgütlenme olarak algılanma yerine, eğitim seviyesi yüksek bir meslek grubunun, hayatın her alanını kucaklayan ve yeniden inşa eden, dünyevi ve uhrevi bazı sorumlulukları taşıması gerektiğine inanıyoruz. İnsanlığa hak, hakikat, erdem, barış, kardeşlik ve kurtuluş umudunu yayacak en başında eğitimciler gelmektedir. Bizim sorumluluğumuz sadece üyelerimizle sınırlı değildir. Ufkumuzun geniş olup eğitim davasına gönül veren herkesi kucaklıyoruz" dedi.

Karataş; "1998'lerde olanları hepimiz biliyoruz. Eğitim Bir sen Memur Sen olarak ötekileştirmeden ve kutuplaştırmadan herkesi kucakladık. Daha birkaç yıl öncesine kadar nasıl kıyafet giyeceğimizin dayatıldığı günlerden bugünlere geldik. Eğitim Bir Sen olarak diklenmeden dik duruşuyla hep üzüm yemenin sevdasında olduk.400 bin üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduk" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.