Eğitim Haber Girişi : 20 Haziran 2016 19:44

El gibi değil elele mezuniyet

El gibi değil elele mezuniyet
Yorucu bir eğitim-öğretim yılının ardından okullarını başarı ile bitiren uluslararası öğrenciler Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin (ERULDER) mezuniyet iftarında bir araya geldiler.
Erzurumajans-Yorucu bir eğitim-öğretim yılının ardından okullarını başarı ile bitiren uluslararası öğrenciler Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin (ERULDER) mezuniyet iftarında bir araya geldiler. 

Yaklaşık 30 ülkeden 180 öğrencinin katıldığı yemek Palandöken Gençlik Merkezinde gerçekleşti.

Mezuniyet iftarına Bosna-Hersek'ten Yemen'e, Cezayir'den Kazakistan'a kadar birçok ülkeden öğrenci katıldı. Bu yıl lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını başarı ile bitiren 15 misafir öğrenciye hediyeleri takdim edildi. Mezuniyet iftarında konuşma yapan ERULDER yönetim kurulu başkanı Ertan Halit Aksakal, "Barışın, sevginin ve hoşgörünün şehri Erzurum'da eğitimlerini tamamlayan misafir öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada kazandıkları bilgi, tecrübe ve kültürü gittikleri yerlerde paylaşacaklarını ülkelerine faydalı birer fert olacaklarına yürekten inanıyorum" dedi.

Törene Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Öksüz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş ,Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Gözütok ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz katıldı.

Ramazanın birleştirici ikliminde bir araya gelen misafir öğrenciler biz bir milletiz mesajı verdiler.

Törende konuşma yapan Güney Sudanlı Joseph Luka, Erzurum'un kendini geliştirmede, üniversite çalışmalarında çok güzel bir yer olduğunu kışının uzun olmasının akademik çalışma yapmak için bir fırsat olduğunu dile getirdi. Mezuniyet iftarı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.