Türkiye Haber Girişi : 24 Mayıs 2015 21:30

Elde Kuran sallanmaz

Elde Kuran sallanmaz
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda Kuran'ın Kürtçe mealini göstermesine tepki gösterdi.
Erzurumajans-7 Haziran sürecinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın mitinglerine rastlayan ezanların geciktirilmesi, Cumhurbaşkanı'nın meydanda Kuran göstermesi ve son olarak da AKP'li adayların camilerde propaganda yapması konusunda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den gelmeyen yorum, eski Başkan Mehmet Nuri Yılmaz'dan geldi. "Ezanın geciktirilmesi uygun olmadı, meydanlarda Kuran göstermek doğru değil, camiler siyaset mekânı değil oralarda propaganda yapılması asla tasvip edilemez" diyen Yılmaz, "Partiler birbirleriyle din üzerinden değil, icraatlerı üzerinden tartışsınlar" çağrısında bulundu.

Ezan geciktirilemez

Mehmet Nuri Yılmaz, seçim sürecinde siyasin merkezine oturan Diyanet ve din üzerinden yapılan tartışmaları Cumhuriyet'e değerlendirdi. "Geçtiğimiz günlerde, önce Cumhurbaşkanı'nın, ardından Başbakan'ın mitingine rastlayan ezanlar geciktirildi. Siz daha önce böyle bir uygulamaya şahit oldunuz mu?" sorumuz üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:

"Olmaz... Vakit geldiği zaman ezan okunur. Türkiye'de bugüne kadar böyle birşey olmadı. Ezanlar okunurken, eğer konuşma yapılıyorsa ara verilir. Ezan bittikten sonra konuşmaya devam edilir. Ezanın geciktirilmesi doğru olmadı."

Yılmaz, bazı AKP'li milletvekili adaylarını camilerde cemaatten oy istemelerine de tepki gösterdi. "Camiler siyaset mekanı değil" diyen Yılmaz, "Camilere siyasetin girmesi doğru değil. Günlük politikaların camilere girmesi asla tasvip edilemez. Bu çok büyük yanlıştır ve yapılmaması gerekir" dedi.

Eski Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda Kuran'ın Kürtçe mealini göstermesi ve sonrasında AKP ile HDP arasında din üzerinden yaşanan atışmaları da değerlendirdi. Yılmaz, bu konuda da şu çarpıcı mesajı verdi: "Kuranı Kerim'in politikaya alet edilmesi doğru değil. Onun gösterileceği yer meydanlar değil. Partiler birbirleriyle dini yönden değil; hizmetleri üzerinden tartışsınlar. Dini tartışma yapmamak lazım."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • berçemok 01 Ocak 1970 02:00

    adını soyadın ız sen kendıne gore fetva bul.neymiş efendim içkini zıkkımlan sonra o pis ağzınla oruç tut hiç olurmu.o zaman yemek yediğin kaba önce işe sonra yıkadan memek koy ye bu ona benziyor değilmi?

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    mesut eser kardeşim içki içip sahurda ayılan adam oroç tutmasınmı içki içmek haram oroç tutmak farz ceza ve hesap gününün sahibi ALLAH cc hazretleri Allah cc hu her şeyi hakkıyla bilendir

  • fatih bilen 01 Ocak 1970 02:00

    daha önceden faiz haram değildir yorumunu yapan bir müptezelle mi bu halkı kandıracaksınız yazık size de erzurumlu oluşunuza da

  • Eser mesut a cvp 01 Ocak 1970 02:00

    Ne demek istiyorsun şimdi bu ramazanda içen kendinden sorumlu Allah belasını verir zaten ama beytülmalı çalan rızaların önünde yatanlar ne olacak ayakkabı kutularındaki milletin parası ne olacak bilal oğlanın sıfırlıyamadığı paralar ne olacak cahil cahil konuşmayın

  • Eser Mesut 01 Ocak 1970 02:00

    sayın yılmaza sorun ramazanda içki içip oruç tutmak oluyorda kuran göstermek mi olmuyor verdiği fetvaları unutmadık