Eğitim Haber Girişi : 04 Nisan 2019 11:15

Elif'in okuma azmi

Elif'in okuma azmi
Ağrı’da, 14 yaşındaki Elif, kendisini okula göndermek istemeyen ailesini ihbar etti. Öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürü’nün çabalarıyla, aile ikna edildi, Elif iki ay sonra okuluna döndü.
Erzurumajans-Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Oğlaksuyu köyünde yaşayan Elif'in okuma azmi parmak ısırtacak cinsten... 7'nci sınıf öğrencisi Elif Aytaş'ı ailesi, 'Evde kardeşlerine bak' diyerek ikinci dönem okula göndermedi. Elif, polisi arayıp, "Oğlaksuyu köyünde Elif diye bir kız var, ailesi okula göndermiyor" diyerek ailesini ve kendini ihbar etti. Öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin'in çabasıyla aile ikna oldu ve iki aylık aranın ardından Elif tekrar okul sıralarına döndü. Oğlaksuyu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Elif Aytaş'ın ailesi, bu yılın ikinci döneminde Elif'i okula göndermedi.

'KARDEŞLERİNE BAK' DEDİLER

6 çocuklu Aytaş Ailesi, Elif'e 'Evde otur, kardeşlerine bak' dedi. Okumayı çok seven Elif, ailesine okula gitmek istediğini söyledi. Ancak anne ve babasını bir türlü ikna edemedi. Bunun üzerine Elif, bir başkası gibi polisi arayıp, "Oğlaksuyu köyünde Elif diye bir kız var, ailesi okula göndermiyor" diyerek, ihbarda bulundu. Konu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildi. Yetkililer eve gidip, aile ile görüştü. Öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin'in çabasıyla aile ikna oldu. İki aylık aranın ardından Elif yeniden okul sıralarına döndü.

Tekrar okullu olmanın sevincini yaşayan Elif, SABAH'a konuştu: "Öğretmenler defalarca eve geldi. İl Milli Eğitim Müdürümüz bana baba oldu. Onun sayesinde yeniden okula döndüm. Bu yaşadıklarım beni daha çok okumaya sevk etti. Şimdi daha çok çalışıyorum. Ben ilerde ayakları üstünde duran, insanlara hizmet eden, kız çocuklarına sahip çıkan bir insan olmak istiyorum. Öğretmenlerim benim ilham kaynağım. Onlar gibi öğretmen olup benim gibi sorunlar yaşayan çocuklar için mücadele edeceğim."

TÜRKİYE'NİN GURURU OLACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ise şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı bu seferberlikte çok insan kazandık. Son bir yılda Elif gibi bine yakın kız çocuğunun ailesini ikna ettik. Elif çok kararlı çıktı. Her şeyi göze aldı. İkna olan ailelerin takibini yapıyoruz. Öğrencilerin devamsızlıklarına bakıp, okula gelmediklerinde hemen evlerine gidiyoruz. Elif çok akıllı bir kız, ilerde sadece ailesinin değil Türkiye'nin gururu olacağından şüphem yok. Kız çocukları evde değil okulda olacak."

Furkan Nehri-Recep Çirik/Sabah
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.