Spor Haber Girişi : 26 Ağustos 2014 18:04

Emre Aşık futbol köyünde

Emre Aşık futbol köyünde
U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Ülker tarafından düzenlenen futbol köyünün sekizinci yılı kampında Erzurum'da minik futbolcularla buluştu.
Erzurumajans-U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Ülker tarafından düzenlenen futbol köyünün sekizinci yılı kampında Erzurum'da minik futbolcularla buluştu.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde futbol platformunda birleştirerek sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen bir proje olan TFF Ülker Futbol Köyleri, minik futbolcuları geleceğe yetiştiriyor. 2 etap halinde Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir şehirlerinde düzenlenen 10 Futbol Köyü'nde 400 oyuncunun daha uzmanlar tarafından eğitilmesi planlanıyor. Erzurum'daki futbol okuluna 16 ilden gelen minik sporculara U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, öncülüğünde eğitim verilmeye başlandı. Kendi aralarında gruplar oluşturan minik futbolcular Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde çalışmalarına başladı. Minik futbolcular uzmanlar gözetiminde yaptıkları maçlarla performanslarını sergiliyor. Yıldız ve Genç Milli Takımlar'a başarılı oyuncular yetiştiren ve Futbol Köyleri'nin elçiliğini yapan U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, Erzurum'daki futbol köyünü ziyaret etti.

Minik futbolcularla bir araya gelerek futbol maçı yapan U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, bu köylere Genç Milli Takımlar'ın yetenek havuzu olarak baktıklarını söyledi.

"EN BÜYÜK SIKINTI SOKAK FUTBOLUNUN BİTMESİ"

U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, "Bu yıl futbol köyü projesinin sekizincisi gerçekleşiyor. Fatih hocayla birlikte rahmetli Gündüz Tekin Onay'la başlayan bir proje minik futbolculara eğitim vermeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocukları futbol çatısı altında toplamanın yanı sıra çocuklara sosyal, kültürel gelişimleri açısından çok büyük katkılar sağlanıyor. Biz de eskiden bu çocuklarımız gibi böyle kamplara katılarak kendimizi geliştirmeye çalıştık. Ama biz bu çocuklarımızdan biraz daha şanslıydık. Milli takım hocalarımızla kendi aramızda konuşuyoruz bazen, en büyük sıkıntının sokak futbolunun yavaş yavaş bitmesi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü biz sokakta arkadaşlarımızla maç yaparken sosyalleşiyorduk" dedi.

Eğitimin sonunda antrenör Alparslan Topçu, Erzurum TFF Ülker Futbol Köyü olarak ALS hastalığına destek vermek amacıyla diğer futbol köylerine meydan okuyarak, buzlu suyu başından aşağıya döktürdü.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.