İlçeler Haber Girişi : 17 Eylül 2014 01:33

En hayırlı hizmet...

En hayırlı hizmet...
AK Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker'in memleketi Tekman'a yaptırdığı Yatılı Kız Kur'an Kursu dün hizmete açıldı.
Erzurumajans-AK Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker'in memleketi Tekman'a yaptırdığı Yatılı Kız Kur'an Kursu dün hizmete açıldı.

Tekman'da 10'uncu Kur'an kursunu faaliyete geçirdiklerini belirten Şeker, "İhtiyaç nerede varsa biz orada olacağız. Memleketime hizmetlerim devam edecek" dedi

Bugüne kadar memleketi Tekman'a 9 Kur'an kursu yaptıran Akşeker Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker hayırlı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Tekman merkezde 85 öğrenci kapasiteli yatılı kız Kur'an kursu  yaptıran Şeker, bir kez daha hemşehrilerinin gönlünde taht kurdu.

Yapımı tamamlanan Kur'an kursunun açılışına, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

İşadamı Şeker, şirketlerinin Erzurum dışında olduğunu ancak memleketinden hiç kopmadığını belirterek, "Ben Tekman'da doğdum, burada büyüdüm. Başarılarımda memleketimin katkısı çok büyük. Tekman'da Kur'an kursu eksikliğini biliyordum. Bugüne kadar 9 adet Kur'an kursu yaptırmıştım. Bugün ise yatılı olarak yaptırdığımız en kapsamlı Kur'an kursumuzu hizmete açıyoruz. İhtişaç olduğu zaman Tekman'a koşa koşa geliriz. Buraya hizmetlerimiz devam edecek"dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise işadamı Şeker'e teşekkür ederek, "Çocuklarımızın güzel ahlaklı, inançlı bir şekilde yetişmeleri için hepimize önemli görevler düşüyor. Bu görevi kendine şiar edinen işadamı Ali Şeker, hayırlı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Emeği geçen herkese minnetarım"dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise kent merkezine yapılan yatırımlardan ilçelerinde faydalanacağını belirterek, "El birliği ile buralara hizmet edeceğiz. Ali Bey, memleketine hayırlı hizmetler yapıyor. Bizde devamını getireceğiz. Söz verdim. Bu güzel eğitim merkezinin bahçesininin yapımını Büyükşehir belediyesi olarak biz yapacağız"diye konuştu.

İl Müftüsü Hasan Çınar, bugün hayırlı bir açılış yaptıklarını ifade etti. Müftü Çınar, "Ali kardeşim sağolsun. Binlerce çocuğumuz onun yaptırdığı kurslarda Kur'an öğreniyor. Kendisine minnettarız"şeklinde konuştu.

1500 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

İşadamı Ali Şeker'in Tekman merkez ve köylerinde bugüne kadar yaptırdığı Kur'an kurslarında bin 500 öğrencinin Kur'an eğitimi gördüğü öğrenildi. Dün açılışı yapılan Ali Şeker Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda ise 85 kişi eğitim görecek. 2013 yılında yapımına başlanan Kur'un kursu bir yılda tamamlandı. Açılışın ardından tüm davetliler Kur'an kursunu gezerek, kurs öğreticilerinden bilgi aldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tuba dagci 01 Ocak 1970 02:00

    Masallahhh barekallah abime yüce gonüllü abim yolun ve bahtin hep acik olsun insallahh