Ender Narmanlıoğlu'nun ardından...

Bugün itibari ile Ender Narmanlıoğlu'nun hakkı yürüdüğünü  teessürle öğrenmiş bulunuyorum.  Fevkalâde sevenleri dost ve yakınları gibi bende çok üzgünüm. Ölümü Erzurumlu hemşerilerimizi derin üzüntüye gark ettiğini de ifade edebilirim. Erzurum'un yetiştirdiği hoş görülü mütevazı ve aynı zamanda sevilen komplike bir sporcuydu.

       Dostlarının, garibanların her zaman yanında olan ve onların  meselelerini kendi meselesiymiş gibi, dert edinen biriydi. Onların dertlerine deva olmak için elindeki işini dahi bırakıp koşardı.  

       O eczanesinde ilaç satan bir eczacı değilde, sanki insanları ruhunu tedavi  eden vatanperver kadim dost biriydi.

       O Erzurum'un yetiştirdiği  mükemmel  iz bırakan  bir sporcusuydu. O sporcu ruhu ona bambaşka bir alicenaplık yüklemişti.

        Sporculuk hayatına liseyi okuduğu "Erzurum lisesi" yıllarında;"futbol, basketbol,voleybol" oynayarak ve  bu branşlara kaptanlık yaparak sürdürmüştü.

           Bu başarısından dolayı, Erzurum amatör kümede mücadele eden Doğuspor Gençlik Spor kulübü onu amatör olarak takımlarına transfer etmişti.  Doğuspor Gençlik Spor Kulübünde;  futbolla beraber diğer  Basketbol, Voleybol  branşlarında da sarı-yeşil formayı terleterek taşıyan ve hakkını veren mükemmel bir sporcuydu.

          Hatta kaptanlığını yaptığı Doğuspor Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımının, kendisi gibi bir başka  star  basketbolcusu da  kardeşi Ekrem Narmanlıoğlu idi.

         İki kardeş çok başarılı bir ikili olarak, takımlarına  Erzurum bazında, Doğuanadolu'da ve Türkiye genelinde birçok derecelerin kulüplerine kazanılmasında çok büyük katkıları olmuştu.    



Galatasaray Maçı Erzurum Karması 11'i Soldan itibaren ayaktakiler: Hadi Vuraler (Palandöken), Doğu Özalp (Palandöken), Özer Kaleci (Demirspor). Oturanlar: Canip Kuzu (Demirspor), Mahmut Algor (Demirspor), Kadri (Demirspor), İbrahim Gümüş (Doğuspor). Ateşçi (Palandöken), Ender Narmanlı (Doğuspor), Cumhur Songün (Palandöken), Fikret Duran (Suspor), Nihat Elmas

1965 yılı Erzurum karması-Galatasaray futbol  takımları arasında Erzurum 3 Temmuz Stadyumunda ki  maç  Galatasaray'ın 5-1 galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Bu maçta Erzurum karmasının tek  şeref golünü  ise Ender Narmanlıoğlu atmıştı.

      1956 yılında kurulmuş olan Aziziye Gençlik kulübü 6.1.1968 tarihinde kulübün ismini Genel kurulda Erzurumspor olarak değiştirilmesi ve profesyonel futbol şubesinin açılmasıyla  Suspor kulübünün de ilhakıyla kurulmuş olan, Erzurumspor'un1968-1969 yılı profosyonel Türkiye 3. Liginde dahil edilmesi nedeniyle, Erzurumspor idare heyeti de  Erzurum Amatör küme takımlarından futbolcu transferlerine başlamıştı.

         Bu transferlerin en çoğu Doğuspor Gençlik Spor Kulübünden olmuştu. Doğuspor Gençlik Spor Kulübünden ; Fuat Sucu, Zeki Hırtızlı, Ender Narmanlıoğlu, Lütfü Tufan, İbrahim Gümüş, Erhan Gemalmaz, Hasan Sargın; Turan Eğriçayır gibi sekiz futbolcu transfer edilmişti. Bunlardan biride Ender Naramanlıoğlu'ydu.  Erzurumspor kulübünde santrafor olarak giydiği formanın hakkını vererek spor hayatını da taçlandırmıştı.        

     Bu mükemmel sporcu ağabeyimiz  yakalandığı amansız hastalığıyla uzun süre mücadele etti ve yazgı günü geldiği bugünde o aramızdan ayrılarak hakka yürüdü. Merhum kadirşinas şahsiyet Ender abiye Allahtan rahmet kederli ailesine ve onu seven Erzurumlu hemşerilerime baş sağlığı dilerim.

       Mekanın cennet olsun, kadım dost Ender ağabeyi..     
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nihat Elmas 16 Nisan 2022 21:39

    Erzu?umDemirspor kalecisi ve Erzurumsporun kuruluşun da yer alan ve Galatasaray maçında ilk oynayan biriyim rahmetli Hadi hoca ve Metin Oktay la resimde görülen kaleci Nihat Elmasım ve Afyon luyum

  • Asmin 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet etsin amamilletin hakkinicok yedi

  • Bahri cebenay 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun

  • Dursun sulak 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet eylesin

  • Ibo cizmali 01 Ocak 1970 02:00

    Allahrahmet eylesin ender abi eydi ama halk konusunda adil degildi

  • Güray Narmanlıoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yazınızı hüzün ve bir o kadar da gurur ile okudum. Böyle bir yazıya mazhar olan babam adına , siz ve sizin gibi dostlarına bizi yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Güray NARMANLIOGLU(oğlu)