Erzurum Haber Girişi : 18 Nisan 2015 19:54

"Engelleri Aşalım, Erzurum'da Buluşalım" projesine destek

Hizmet İş Sendikası, Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen "Engelleri Aşalım, Erzurum'da Buluşalım" projesi kapsamında Erzurum'a gelen Polonya, Romanya, Hırvatistan, Estonya, Yunanistan ülke temsilcilerine Kuğulu Park'ta bir tanışma yemeği verdi
Erzurumajans-Hizmet İş Sendikası, Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen "Engelleri Aşalım, Erzurum'da Buluşalım" projesi kapsamında Erzurum'a gelen Polonya, Romanya, Hırvatistan, Estonya, Yunanistan ülke temsilcilerine Kuğulu Park'ta bir tanışma yemeği verdi.

Yemek öncesinde Down Sendromlu Kürşat Karaavcı adlı genç kısa bir ney konseri verdi. Büyük alkış toplayan gösteriden sonra konuşan Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, her insanın bir engelli adayı olduğunu ve bu düşünce ile hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Üretilen proje ve çalışmaların daima arkasında olacaklarını aktaran Aksakal, "Günümüzde engellilerin en önemli sorunu, toplumun engelli bireylerin farkında olmamasıdır. Engelli bireylerimizin yaşadıkları sorunlar azaltılmak istenirken, engelli olmayan bireylerimiz tarafından adeta hakları gasp edilmekte ve bunu da yapmakta hiçbir sorun yokmuş gibi tavır içerinde olmaları hayretler içerisinde bakarak onları kınamaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.

Ülkemizde yaşayan engellilerimiz gün içerisinde önlerine çıkan engellemeler ile adeta savaşmak zorunda olduklarını biliyoruz. Neden böyleyiz, neden toplumumuz engellilere bir yük gibi bakıyor? Engellilerimiz için ülkemiz genelinde, seyahat etmek isteseler otobüsler sorun, alışveriş merkezleri ve kamu binalarında bulunan otoparklarda engelli vatandaşlarımıza ayrılan bölümlere engelli olmayan kişiler tarafından park yapılmakta.

K
amu binaları, Hastaneler, Kaldırımlar saymakla bitmeyecek engel çıkıyor önümüze. Gelin engelleri ortadan kaldıralım, bu ülkeyi engellilerinde yaşayabileceği bir ülke yapalım. Bunu sadece üç beş kişi başaramayız. Toplumun her kesimi elini taşın altına koyarak evet yaşamak her insanın hakkıdır bilinci içersinde olarak engelleri kaldıralım. Bunu bugün için ve geleceğimiz için yapalım. Unutmayalım ki her sağlam insan bir engelli adayıdır. Bu düşünce ile hareket eden, birşeyler yapmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.