Kültür-Sanat Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 20:30

ER-VAK Başkanı Güzel'den Yanıkdere daveti

ER-VAK Başkanı Güzel'den Yanıkdere daveti
ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Yanık Dere şehitliğinin katliamın en somut örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yanık Dere şehitliğinde, görmek arzusunda olduklarını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Başkanı (ER-VAK) Erdal Güzel, asılsız soykırım iddiaları ile ilgili başta Papa olmak üzere, Avrupa Parlamentosu ve Revan'da toplanan bazı ülke liderlerinin yapmış oldukları ön yargılı ve iftira dolu beyanatlarını 24 Nisan günü hayretle izlediklerini; yalanın, iftiranın, ön yargının bu kadarına pes dediklerin belirtip, bu konuda Dünya kamu oyuna haklılığımızı anlatamadığımızın da eksikliğini dile getirdi.

Güzel, Sevk ve İskan kanununun 27 mayıs 1915 yılında çıkarıldığını, 24 Nisanla ilgili olmadığını belirterek 1916-1918 yılları arasında Ermeni çetelerinin Erzurum da soykırım yaptıklarını ve 52 bin Müslüman Türk'ü katlettiklerini ayrıca 1910-1922 yılları arasında bölgede 523 bin 955 Müslüman Türkün şehit edildiğini ve bu katliamların resmi belgelerde yer aldığını vurguladı.

Güzel, 1918 yılında Erzurum'da, Ermeni çetelerinin 3 bin Müslüman Türk'ü yol temizletme bahanesiyle götürüp onları katlettiklerini, Yanık Dere şehitliğinin bu katliamın en somut örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, 27 mayıs günü "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ı Yanık Dere şehitliğinde, şehitlerimizin manevi huzurunda görmek" arzusunda olduklarını söyledi.

Ayrıca yaklaşan Genel Seçimler arifesinde şehrimize gelecek olan "Siyasi Parti başkanlarının da bu hassasiyeti göstermelerini ve Yanık Dere şehitliğine uğramalarını" sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • selin 01 Ocak 1970 02:00

    Yanikdere sehitligini gosterirken hic utanmayacakmisiniz ordaki sehitleri sadece 12martta hatirladiniz hicbir zaman hak ettiği değeri vermediniz