Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Temmuz 2017 15:55

Er-Vak Hınıs'ta Sultan Sekisi'ni toplayacak

Er-Vak Hınıs'ta Sultan Sekisi'ni toplayacak
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Sultan Sekisi toplantılarının 24'üncüsü, 8 Temmuz Cumartesi günü Hınıs'ta yapılacak.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Sultan Sekisi toplantılarının 24'üncüsü, 8 Temmuz Cumartesi günü Hınıs'ta yapılacak.

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, geleneksel olarak her yıl tertip etmiş oldukları ve ahilik geleneğinin izlerini taşıyan Sultan Sekisi toplantılarında Erzurum'u ve bölgeyi ilgilendiren önemli bir konuyu ele alıp işlediklerini hatırlattı. Konuyla ilgili kamuoyu ve yetkilileri bilgilendirdiklerini, yol haritası çizdiklerini ve farkındalık oluşturduklarını dikkati çeken Erdal Güzel, şimdiye kadar yapmış oldukları toplantılarda hedeflerine tam ulaştıklarını, bu toplantılar sayesinde Erzurum'a ve bölgeye ciddi katkıda sağladıklarını belirtti. Doğu anadolu Projesi'yle (DAP) bu toplantıları başlattıklarına anımsatan Güzel, Sultan Sekisi toplantıları sayesinde Sarıkamış Harekatının ülkeye tanıtıldığını, Ovit geçidi, Kış Turizmi, Hızlı Tren, Sağlık Turizmi gibi konularının gündeme getirildiğini ve Erzurum tabyalarının bu toplantılarla gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi. Organik Tarım, İpek Yolunda Demiryolu, Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk, 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları, Sınır Kapılarında Dış Ticaret, Enerji ve Savunma Sanayi, Erzurum Bölgesi Uygun Yatırım Alanları, Erzurum ili Kalkınma Raporu, Çoruh Vadisinin Coğrafi ve Kültürel Zenginlikleri, Oltu Şura Hükümeti, Yanık Dere Şehitleri, Erçimsan gibi konuları her yönüyle ele alarak işlediklerini ifade eden Başkan Erdal Güzel, 8 Temmuz günü ise  'Hınıs'ın doğal ve kültürel zenginlikleri' başlığı ile Erzurum'un en büyük ilçelerinden biri olan Hınıs'ın potansiyel değerlerini gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

HINIS TANITILACAK

Şimdiye kadar kuzey ilçelerinden Şenkaya,Oltu,Uzundere ve İspir'de yaptıkları Sultan Sekisi toplantısını ilk defa güney ilçesinde yapmalarının çok anlamlı olduğunun altını çizen Güzel, bu programla uzun yıllardan beri terör algısı ile oluşan ön yargıyı kırmayı, bölgenin sorunlarına parmak basmayı ve yöreyi kalkındıracak aktörleri dile getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hınıs Kaymakamlığı ,Hınıs Belediyesi ve Hınıs Karaçoban Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin katkı sunduğu program Erzurum Kalkınma Vakfı ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliği ile 8 Temmuz Cumartesi günü saat 10.30 da başlayacak. Er-Vak Başkanı Güzel, Prof. Dr.Erol Kürkçüoğlu'nun yönetici olduğu ve Prof. Dr. Haldun Özkan, Prof. Dr.Faris Karahan, Doç. Dr.Şerafettin Çakal'ın  panelist olduğu etkinlik, Hınıs Kültür Sitesi salonunda yapılacak. Panelde 'Hınıs'ın Doğal ve Kültürel Zenginlikleri' konusu ele alınacak. Panelin ardından Hınıs'ın tarihi ve turistik yerleri gezilecek. 

Öte yandan Sultan Sekisi'ne katılmak isteyen vatandaşlar için 8 Temmuz günü saat 07.00'de Cumhuriyet Caddesindeki Kızılay İş merkezi önünden ücretsiz araç kaldırılacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.