Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Kasım 2015 15:00

ER-VAK kültür sanat obeziteye tiyatro ile dikkat çekti

ER-VAK kültür sanat obeziteye tiyatro ile dikkat çekti
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik Komisyonu bünyesinde oluşturulan Kültür Sanat Tiyatrosu toplumsal sorunlara dikkat çekmeye devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik Komisyonu bünyesinde oluşturulan Kültür Sanat Tiyatrosu toplumsal sorunlara dikkat çekmeye devam ediyor.
 
Geçtiğimiz yıl gençler arasında gittikçe artan uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çekerek 'Uyanış' isimli oyunu sergileyen ekip bu yılda özellikle çocuklar arasında yaygınlaşan obezite sorununa dikkat çekmek amacıyla 'Abur Cubur Mahallesi' isimli çocuk oyunu sahneledi. Ferhat Raşit Kına'nın yönettiği oyunda Meliha Kaya, Eda Sümeyye Salın, Sevgi Ödemiş, Sümeyye Özenç, Şeyda Köknar, Şeyma Gülenç, Selbinaz Atasever, Yağmur Kozan, Leyla Demir ve Uğurcan Ayçiçek rol alıyor. Oyunun ışık ve ses düzeni Taha Topalli dekor ve tasarımı ise Burak Soğancı tarafından yapıldı.

Aynı zamanda vakfın kültür sanat yönetmenliğini 'de yürüten Kına, "Tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan ekibimize öncelikle temel oyunculuk eğitimi ve tiyatro kuramsal derslerini verdik. Temel eğitimden sonra geçtiğimiz yılda olduğu gibi giderek yaygınlaşan sorunlar hakkında bir oyun sahnelemek için çalışmalara başladık. Bu yıl özellikle çocuklar arasında büyük sorun olan obezite ile ilgili bir çocuk oyunu hazırladık. Abur Cubur Mahallisi isimli oyunumuzu ilk olarak Uzundere ilçesinde sonrada Erzurum Lisesi kültür merkezinde sergiledik. Önümüzdeki haftalarda da birçok okulda oyunumuzu sergileyerek çocukları obezite ile ilgili bilinçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.