Siyaset Haber Girişi : 03 Mayıs 2015 18:54

Erdoğan'a ağır suçlamar: O danışman kim?

Erdoğan'a ağır suçlamar: O danışman kim?
Amsterdam'dan İstanbul'a uzanan cinayetlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresiyle ilişkili olduğu iddia edildi.
Erzurumajans-Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, Aralık 2014'te Hollanda'da başlayıp İstanbul'a sıçrayan ve 'mafya hesaplaşması' olarak nitelenen cinayetleri araştıran savcının hazırladığı dosyayı haberleştirdi. BBC Türkçe Servisi'nden Yusuf Özkan'ın haberine göre, gazete başsayfasının tamamını ayırdığı habere "Mafya hesaplaşması Erdoğan'a uzandı" manşeti attı ve Erdoğan'ın fotoğrafını kullandı. Son olarak geçen haftasonu Amsterdam'da ismi yeraltı dünyasıyla anılan Barış Önder otomatik silahla taranarak öldürüldü.

Telegraaf, Barış Önder'in, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle Sedat Şahin grubu tarafından öldürüldüğünün düşünüldüğünü belirtti. Soruşturmayı yürüten savcının hazırladığı dosyaya dayandırılan haberde, yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Sedat Şahin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresiyle ilişkisi bulunduğu öne sürüldü.

Şahin grubunun Hollanda'daki isimlerinden Zekeriya K.'nın cinayetlerle iligili 'azmettirici şüphesiyle' tutuklu bulunduğu kaydedildi. Zekeriya K.'nın Belçika numarası kullanan bir kişiyle yaptığı telefon konuşmasının kayıtları da savcılık dosyasında yer alıyor. Dosyada bulunan bir görüşmede, Zekeriya K. Hollanda'da olduğunu ve serbestçe konuşabileceğini söylüyor.

Zekeriya K. ile telefonda görüşen kişi, 'Başbakan' dediği Erdoğan'ın bir danışmanı ile irtibat kurabileceğini belirtiyor. Erdoğan'ın danışmanına Zekeriya K'yı, "işadamı" diye tanıtabileceğini söyleyen aynı kişi, Erdoğan'ın Sedat Şahin'den çok etkilendiğini anlatıyor. Savcılık dosyasında bu bölüm, "Yeraltı / yerüstü. Güç nereye kadar uzanıyor?" başlığıyla yer alıyor.

Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, Hollanda bağlantılı olduğu belirtilen bir saldırı sonucu aralık ayında İstanbul'da öldürülmüştü. Amsterdam'da haftasonu öldürülen 26 yaşındaki Barış Önder'in zanlı ya da zanlıları da yakalanamadı. Önder'in İstanbul'da tutuklu bulunan babası Atilla Önder de yeraltı dünyasıyla bağlantılı. Avrupa genelinde uyuşturucu ticareti yapan bu iki grup arasında husumet var.

Barış Önder, Sedat Şahin'in akrabası olan Zuhuri Şahin cinayetinin zanlılarından biriydi. Aralık ayından bu yana Amsterdam ve İstanbul'da toplam 7 Türk, silahlı saldırı sonucu öldürüldü. (BBC Türkçe)

150501211948_de_telegraaf_412x549_bbc_nocredit.jpg
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.