Siyaset Haber Girişi : 05 Mayıs 2015 14:15

Erdoğan'ın önündeki ankette neler var?

Erdoğan'ın önündeki ankette neler var?
CHP'li Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını iddia ettiği yeni seçim anketini açıkladı..
Erzurumajans-CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile  7 Haziran seçimi öncesi anket yaptırıldığını ve bu ankette AKP'nin oy oranının yüzde 36 çıktığını öne sürdü. Bu bilgiyi ''Güvenilir kaynaklardan aldığını'' belirten Tekin, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürlyaptığı açıklamada şunları söyledi:

''AKP'nin oy oranının önemli ölçüde düştüğünü biz de biliyoruz. Sarayın seçim araştırmasında AKP'nin oyunun yüzde 36'ya düşmesi üzerine Cumhurbaşkanı yollara düştü. Elinde Kuran-ı Kerim ile miting meydanlarını dolaşıyor, partimizin Genel başkanını suçlayıp değişik imalarda bulunuyor. Eğer Kuran-ı kerimde yer alan hükümlere Cumhurbaşkanı eksiksiz olarak uymuş olsaydı, bugün ülkede yaşananlar olmazdı''

Tekin, AKP'nin oy oranının yüzde 36'lara kadar düştüğünü savunurken, geçen hafta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın, ''Seçimden koalisyon çıkabileceği'' ihtimaline ilişkin değerlendirmesi de dikkat çekmişti. (Sözcü) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum Sevdalısı 01 Ocak 1970 02:00

    erzuruma yazıklar olsunki akp yi başa getirip . mhp yi aşağıya vurdu. ee akp-hdp koalisyonuda olunca artık erzurumdada hdp araçları boy göstermeye başladı. değer miydi 2 paket makarnaya bulgura... kömüre.. yazıklar olsun erzurum..