Ekonomi Haber Girişi : 26 Ocak 2015 18:30

ERKAL Elektrik Erzurum'da EDAŞ ile güneş enerjisi üretecek

ERKAL Elektrik Erzurum'da EDAŞ ile güneş enerjisi üretecek
Aras Elektrik Dağıtım Şirketi (EDAŞ) ve Erkal Elektrik arasında imzalanan protokolle güneş enerjinden elektrik üretilecek.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'ne elektrik dağıtan Aras Elektrik Dağıtım Şirketi (EDAŞ) ve Erkal Elektrik arasında imzalanan protokolle güneş enerjinden elektrik üretilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Erkal Elektrik Genel Müdürü Zafer Ergüney de birinci protokolün deneme üretimi yapan çatıdaki güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan sistemin Aras EDAŞ'ın sistemine bağlanabilmesi, ikincisinin de 2 megavat elektrik üretimi için Hasankalede'ki arazi üzerinde montaj yapmak için olduğunu söyledi.

Hasankale'de kurulacak sistemin yaklaşık 2 milyon avroluk bir yatırım olduğunu ifade eden Ergüney, "Bunun ön izin anlaşmasını ve yatırımını tamamlamış olduğumuz 30 kilovatın da bağlantı protokolünü imzaladık" dedi.

Güney ayrıca Erzurumlu iş adamlarını güneş enerjisine yatırım yapmaya davet ediyorum. İnşallah yaptığımız bu sistem başta Türkiye ve Erzurum ekonomisine faydalı olur. Burada yapılacak her üretim Türkiye'nin dışa bağımlığını azaltacaktır" diye konuştu.

ARAS-EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker'de yatırımları artırıp Erzurum'un daha iyi bir yere gelmesi için çalıştıklarını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERDAL GÜZEL 01 Ocak 1970 02:00

    zafer bey ,hayırlı uğurlu olsun tebrik ederim.