Spor Haber Girişi : 02 Eylül 2015 20:19

Erol Yarar'a bir şok da Tahkim'den!

Erol Yarar'a bir şok da Tahkim'den!
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetiminin hukuk tanımaz tavrına Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Tahkim Kurulu "dur" dedi.
Erzurumajans-Delegelerin "olağanüstü genel kurul" için topladığı 94 imzayı "hukuksuz" bir şekilde işleme koymayan ve göz göre göre yasaları çiğneyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetiminin hukuk tanımaz tavrına Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Tahkim Kurulu "dur" dedi.

Yarar ve yönetiminin toplanan imzalara rağmen genel kurulu toplamaması üzerine eski Başkan Özer Ayık'ın müracaatı üzerine toplanan 94 imza ve genel kurul talebini inceleyen Tahkim Kurulu, talebi haklı buldu ve "seçim" kararı verdi.

Spor Tahkim Kurulu, Kayak Federasyonu ile ilgili kararını açıkladı. Eski Başkan Özer Ayık, 30 Nisan'da 94 delegenin imzasıyla "olağanüstü genel kurulun toplanması"nı istedi.  Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu Başkanlığı'na tebliğ edilen imzaların ardından, delegeler genel kurul tarihinin açıklanması için beklemeye geçti.

Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu imzasıyla 1 Mayıs tarihinde de federasyonun resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı ve "Genel kurul delegelerinin belirli kısmının böyle bir talepte bulunmaları kuşkusuz yasal haklarıdır ve saygı duyulmalıdır. Yönetim olarak genel kurul delegelerimizin bu taleplerini şüphesiz saygı ile karşılıyoruz. Federasyon olarak, yetkili kurullarımızda değerlendirmeler yapılarak yasal gereklilik en kısa zamanda yapılacaktır.

Genel kurulun, ne zaman olursa olsun, toplanmasından öncelikle yönetim kurulumuz mutlu olacaktır. Yönetim kurulumuz görevi devraldığı zamandan bu güne kadar yaptığından ve yapacağından emin bir şekilde yoluna devam etmektedir. Yönetim kurulu, genel kurula hesap vermekten, yapılan hizmetleri anlatmaktan da onur duyacaktır" denildi.

"Genel kurula hesap vermekten, yapılan hizmetleri anlatmaktan onur duyacak"larını ifade eden Yarar ve yönetimi aradan geçen günlere rağmen genel kurul kararı almadığı gibi, 94 imzayı da "geçersiz" sayıp, hukuka aykırı bir şekilde hareket etmeye başladı. Yarar ve ekibinin "hukuk tanımaz" tavrı karşısında eski Başkanı Özer Ayık, Spor Tahkim Kurulu'na müracaat ederek, genel kurulun en kısa sürede toplanmasını talep etti.

Federasyon yönetiminden savunma alıp, dosyayı inceleyen Tahkim Kurulu, geçtiğimiz günlerde kararını açıkladı. Tahkim Kurulu, Özer Ayık ile birlikte 94 delegenin imzasının "geçerli" olduğunu belirterek, federasyon yönetiminin seçimli genel kurulu toplamasına hükmetti. Tahkim Kurulu'nun seçim kararı alması, kayak camiasında memnuniyetle karşılandı.

Federasyon yönetiminin bu karara 10 gün içerisinde itiraz etme hakkı bulunuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet İşcan 01 Ocak 1970 02:00

    Bu ÖzerAyık ta yılmadı,neki bu federasyon, senin babanın malımı?Kaybettin işte otur oturduğun yerde