Spor Haber Girişi : 28 Kasım 2015 17:25

Erol Yarar'a şok... Kayak Federasyonu seçime gidiyor...

Erol Yarar'a şok... Kayak Federasyonu seçime gidiyor...
Kayak Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu yapıldı ve delegeler "yeniden seçim" kararı aldı.
KAYAK Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu yapıldı ve delegeler "yeniden seçim" kararı aldı. Kulüp delegelerinin, Başkan Erol Yarar ve yönetiminin haksızlık yaptığı gerekçesiyle Kayak Federasyonu'nu genel kurula götürmek için topladığı imzalar, federasyona ve tahkim kuruluna verilmişti. Toplanan imzaları değerlendiren Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığı, 28 Kasım 2015 tarihinde yapılmak üzere seçimsiz olağanüstü genel kurul kararı vermişti. Karar doğrultusunda seçimsiz olağanüstü genel kurul bugün Ankara'da yapıldı. Olağanüstü seçimsiz genel kurul için, Ankara Green Park Otel'deki toplantıya 270 delegeden 251'i katıldı. 
YARGITAY ÜYESİNE İTİRAZ 
Açılışın ardından divan başkanlığı seçimine geçildiğinde Federasyon Hukuk Kurulu Başkanı Ramazan Arıtürk, Divan Başkanlığına aday gösterilen Cengiz Köksal'ın yargıtay üyesi olduğu için hukuken bu görevi yapamayacağını belirtilerek, diğer aday Musa Soykarcı'nın Divan Başkanlığına seçildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından salonda gerginlikler yaşandı. Musa Soykarcı ve üyelerin divan masasına oturması üzerine tartışma çıktı. Olayların büyümesi üzerine araya giren Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, divan üyelerini yerine oturttu ve muhalif delegelerden Divan Başkanlığı için yeni bir liste hazırlamalarını talep etti. Başkan Yarar'ın delegeleri sakinleştirmesinin ardından, Musa Soykarcı ve muhaliflerin aday gösterdiği Talat Göğebakan arasında Divan Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Yoklamanın ardından Talat Göğebakan, 106'ya karşı 138 oyla Divan Başkanlığına seçildi ve genel kurul devam etti. 
GENEL KURULUN GÜNDEM MADDESİNE SEÇİM TEKLİFİ TARTIŞMA YARATTI 
20 delegenin imzasıyla divana 30 Ocak 2016 tarihinde seçimli olağanüstü genel kurul yapılması önergesi verildi. Bu önerge ile ilgili olarak söz alan Federasyon Başkanı Yarar, önergenin hukuk dışı olduğunu belirterek, "Kesinlikle gündeme ek yapılamaz" dedi. Yarar, ''Bakanlıkla yaptığımız görüşmeler neticesinde bunun mümkün olamayacağı hatta böyle bir şey olursa Bakanlığın bizzat direkt taraf olacağı bana iletilmiştir. Önergeyi yok hükmünde sayıyoruz. Biz bu oylamaya el kaldırmayacağız. Bu oylamayı hukuksuz kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ancak, divan başkanlığı seçim için verilen dilekçeyi genel kurul delegelerine sundu ve Yarar'ın konuşmasının ardından önergenin gündem maddesine eklenip eklenmeyeceği delegelerin oyununa sunuldu. 159 delegenin oyuyla önerge, gündem maddesine eklendi ve genel kurula devam edildi. Delegelerin gündem maddeleri hakkındaki konuşmaların ardından, kürsüye Başkan Erol Yarar çıktı ve 40 yıldır bu camianın içerisinde olduğunu belirterek, camianın bir bütün olduğunu belirtti. 
BAŞKAN YARAR: "BANA 106 KİŞİ OY VERDİ, BIRAKIP GİTMEM" 
Yarar, şu açıklamalarda bulundu: ''Ben buraya geldiğimde eski başkan Özer Başkanı tanımazdım. Bugün burada 106 kişi beni destekliyorsa onları yarıda bırakmam. 113 oyla gelmiştim, ama! bugün burada 106 kişi beni destekledi. Bu nedenle onları asla bırakıp gitmem. Özer Ayık'ı Yavuz Tanyeli hoca bana anlattı, ben tanımam. Bana herkesle ilgili bilgileri onlar verdi. Benim bir kişiye haksızlık yaptığımı gördünüz mü? diye sorduğumda cevap alamadım. Ben burada kalarak mücadele edeceğim. Aylarca maaş alamayan insanlar vardı. Başkanlığı 4 buçuk milyon borçla aldım. ''Hakkı üstün kılma'' mücadelem devam edecek diyerek, görevde olduğu dönemi ve geçmiş yönetim hakkında açıklamalarda bulundu.
''ESKİ BAŞKAN AYIK: ''BEN SADECE İKİ AY CEZA ALDIM 
Eski başkan Özer Ayık, hakkındaki suçlamalarla ilgili söz alarak, ''Bu toplantı benim üzerinden olmasına üzüldüm" diyerek cevap verdi. Ayık, ''Genel kurulda camianın sıkıntıları yerine beni konuşur hale geldik. Benim dönemimde dört buçuk yıl teftiş geçirdim. Bu güne kadar 12 kişi istifa etti. 159 delege size diyor ki biz seçime gidelim. Siz seçimden neden korkuyorsunuz. Bu genel kurulu seçimsiz yapılması için yönetim olarak sekiz kişiyle karar aldınız. Ben sadece 2 ay ceza aldım. Ceza aldığım için organizasyonlara gitmediğim yalandır" ifadesini kullandı. Ayık, Başkan Erol Yarar'a dönerek, "Bağımsız bir denetim kurulu kurulsun. Benim 8 yılım, sizin de 1.5 yılınız denetlensin" dedi. 
SEÇİM KARARI DELEGEYE SUNULDU 
Bu konuşmaların ardından gündemin 6. maddesini 30.01.2016 tarihinde Olağanüstü Genel Kurulun yapılması için delegelerin oylamasına sunuldu. Salonda bulunan 251 delegenin 131 tanesinin oyu ile seçim kararı alındı. 
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK 
Delegelerin 131 oyla seçim istemesini Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu ilk toplantısında uygulamak zorunda. Yönetim konuyu ya Spor Tahkim Kuruluna veya, Spor Genel Müdürlüğü'ne taşıyacak. Ya da yönetim mahkemeye giderek alınan karara itiraz edecek. Yönetim kurulu, delegelerin seçim isteğini kabul etmesi halinde ise 60 gün içerisinde olağanüstü genel kurul kararı almak zorunda.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Güven 01 Ocak 1970 02:00

    Hangi işte başarısı var demagojiden başka bir şey yaptığı yok Nasıl kayak federasyonu Başkan`ı yapıldı yazıklar olsun federasyon Nasıl ona teslim edildi Erol yarar oraya yakışmıyor

  • Öner 01 Ocak 1970 02:00

    Ne yaptı etti seçim yaptırmadı seçimden kaçtı yazıklar olsun erol

  • tipi 01 Ocak 1970 02:00

    fuat kulaçoğlu yine burnunu sokar adam bu memleketin yakasından bir türlü düşmedi eyy fuat erzurumda sevilmiyosun bunu bil erzurum haluk sungur ve necmi akalından ibaret değil zaten onlatda artık etzurumda değiller