Erzurum Haber Girişi : 28 Mayıs 2016 14:52

Ertaş: Erzurum daha fazla suistimal edilmemelidir

Ertaş: Erzurum daha fazla suistimal edilmemelidir
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, 65. Hükümet'in Erzurum için belki son şans olduğunu ifade etti.
Erzurumajans-Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, 65. Hükümet'in Erzurum için belki son şans olduğunu ifade ederek, Erzurum'un hiçbir dönem nicelik ve nitelik olarak siyasette ve bürokraside bu kadar yoğun temsil edilmediğini hatırlatarak bu dönem Erzurum'un devletten yana olan asabiyesinin istismar edilmemesini temenni ettiklerini söyledi. 

ŞEHİRDER Başkanı Ertaş'ın açıklamaları şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'nde Erzurum ve komşu illerden 1 Başbakan 4 Bakan çıktı. Mutlu olduk. Bir de Erzurum'u çok iyi bilen ve önemseyen milletvekillerimiz var. Ayrıca birçok bakanlıkta ve Cumhurbaşkanımızın yanında danışman, müsteşar, bakan yardımcısı gibi üst düzey bürokrat olan çok sayıda kıymetli hemşehrimiz var. Tüm bu nitelikli temsil kadroları bu dönemde artık bölge için fırsata dönüşmelidir. Erzurum'un ve bölgenin kalkınması bu dönemde gerçekleşmezse Erzurumlu elbette daha büyük karamsarlığa düşecektir.

Madem Ankara'da güçlüyüz, Erzurum'a yapılacak atama ve görevlendirmelerde artık liyakat ve nitelik bekliyoruz. Zihninde ve kalbinde Erzurum olan il müdürleri istiyoruz, bu şehri basamak gören, aklı başka makamlar ve şehirlerde olan il müdürleri maalesef Erzurum'da idare-i maslahattan görev yapmaktadır.

Madem Ankara'da güçlüyüz, en küçük projelerin bile 8-10 yılda tamamlanamamış olması nedeniyle (Kentsel Dönüşüm, Nenehatun Milli Park-Tabyalar, Tarih Yolu-Kale ve çevresi...) kendisine söylenen hiçbir şeye inanmayan; ama inanmış gibi yapıp ilk fırsatta şehrinden göç eden insanlara ve şehirlerine hızlı çözümler ve projeler üretilip hızlıca hayata geçirilmelidir.

Sözler Erzurum'da anlamını ve vurgusunu yitirmiştir. İşlerin, projelerin ağır aksak yürümesi yahut hiç yürümemesi, şehri her geçen gün özelliksiz şehir haline sürüklemektedir. Siyasilerimizin ve yerel yöneticilerimizin sık sık şikâyetçi oldukları "Erzurum halkı karamsar!" tespiti hakikattir; lâkin bunun nedeni senelerin ihmal edilişi, kandırılmışlığı ve projelerin bir türlü hayata geçmemesidir. Erzurum'daki göçün en temel nedeni de budur.

Erzurum'un her zaman devletten yana oluşu suistimal edilmemelidir. Yeni kabinemize, bürokratlarımıza ve milletvekillerimize güvenimiz tamdır. İnşallah bu dönem Erzurum için maddi ve manevi olarak restore edildiği, kalkındığı, genel gelişmişlik düzey olarak yukarılara tırmandığı dönem olacaktır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.