Bölge Haber Girişi : 16 Temmuz 2016 12:19

Erzincan ve Ardahan'da iki Tuğgeneral gözaltına alındı

Erzincan ve Ardahan'da iki Tuğgeneral gözaltına alındı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından ı gerekçesiyle 3'üncü Ordu Hareket Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile Ardahan 25'inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı.

Erzurumajans- Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından ı gerekçesiyle 3'üncü Ordu Hareket Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile Ardahan 25'inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı.


Darbe girişimi sonrası Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Muş ve Ağrı'da halk sokaklara döküldü. Sabah kadar Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar darbe girişimini protesto etti. Darbe girişimine karıştıkları nedeniyle Erzincan 3'üncü Ordu Hareket Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile Ardahan 25'inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Erzurum'da 4 subay, Kars'ta ise 3 binbaşı ile bir yarbay, yakalanarak gözaltına alındı. 



Öte yandan Kars'ta gece yarısı bir tank ve bir zırhlı araçla kışladan çıkanların önü özel idare, belediye, karayollarına ait iş makineleri ile kesildi. Kamu araçları tarafından ana caddelere girişler kapatıldı.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.