Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Eylül 2014 12:31

Erzincan'dan bin 30 öğrenci gezilere katıldı

Erzincan'dan bin 30 öğrenci gezilere katıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıl içerisinde uygulanan projeler kapsamında Erzincan'dan 1030 Genç kamp ve gezilere katıldı.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıl içerisinde uygulanan projeler kapsamında Erzincan'dan 1030 Genç kamp ve gezilere katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmesi, farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelerek birbirlerini tanımalarını amaçlayan projeler 2014 yılında da hayata geçirildi. Bu projeler kapsamında Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 1030 genç Türkiye'nin çeşitli illerini gezme imkanı buldular. Yaz döneminde gerçekleştirilen geziler ile ilgili açıklamada bulunan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için il müdürlüğü olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. Yaz döneminde gerçekleştirilen gezi ve kamplara katılımlar hakkında detaylı bilgi veren İl Müdürü Köseoğlu, "Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında Sinop ve Ankara illerine 4 gurup halinde geziler düzenlendi. Düzenlenen gezilere 79 kız, 79 erkek olmak üzere toplam 158 genç katıldı. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan Gençlik Kamplarına Erzincan'dan 298 genç katıldı. Bu yıl gençlik kampları Isparta, Trabzon, Mersin, Aydın, Bolu, Osmaniye, Kastamonu, Hatay, Van ve Samsun olmak üzere 10 kamp merkezinde gerçekleştirildi. Kamplara 150 erkek, 148 kız olmak üzere toplam 298 genç katıldı. 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi kapsamında 5 farklı merkeze gezi düzenlendi. Sivas Divriği, Erzurum, Erzincan Kemaliye, Trabzon ve Rize illerine düzenlenen gezilere 561 genç katıldı. Bu yıl İspanya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonasına Erzincan'dan 1 gencin katılması sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanmaya devam eden 'Gençlik Şühedanın İzinde' projesi kapsamında Muş Malazgirt'e 12 gencin gitmesi sağlandı. Bu yıl yaz döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan projelere Erzincan'dan gençlerin yoğun katılımı sağlanmıştır" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.