Medya Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 20:15

Erzurum, Azerbaycan'la dostluğunu ve ilişkilerini artırıyor

Erzurum, Azerbaycan'la dostluğunu ve ilişkilerini artırıyor
Azerbaycanlı gazetecilerden oluşan 'Basın Heyeti' Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Azerbaycanlı gazetecilerden oluşan 'Basın Heyeti' Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

Çeşitli temaslar bulunmak ve görüşmeler yapmak için Erzurum'a gelen, Azerbaycan'da yayın yapan değişik basın kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 12 kişilik Azeri Basın Heyeti, Basın Yayın ve Enformasyon Erzurum İl Müdürü Memduh Nehri'yle beraber Başkan Sekmen'i ziyaret etti. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Öksüz de bulundu.

Azeri gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sekmen, "Biz, bir millet ve iki devletten oluşan Azerbaycanlı gazeteci kardeşlerimizi hem ilimizde, hem de belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." diyerek bu tür ziyaretlerin Türkiye Azerbaycan arasındaki artan dostluğu daha da geliştirdiğini belirtti.

Erzurum'la Azerbaycan arasındaki dostluğu artırmak için Bakü ve Gence şehirleriyle 'Kardeş Belediye' olmak için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Sekmen. " Tarihten gelen kardeşliğin devamı lazım. Biz Azeri kardeşlerimizle olan ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Haftaya Büyükşehir Belediye Meclisimizde Gence şehriyle 'Kardeş Belediye' kararını alıyoruz. Karşılıklı ilişkilerimizi artırıyoruz. Karşılıklı olarak birbirimizin tecrübelerinden istifade edeceğiz. " diye açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Erzurum'da 'Haydar Aliyev Parkı' yaptıracaklarını da belirten Başkan Sekmen, " Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına Erzurum'da 'Haydar Aliyev Parkı' yaptırmamız, Azeri kardeşlerimizle dostluğunuzu pekiştirmemize ve ilişkilerimizi artırmamıza vesile olacaktır." dedi. Ayrıca Erzurum'da, 'Hocalı Katliamı Anıtı' da yapmak istediklerini açıklayan Başkan Sekmen, "Ermeniler aynı oyunu Erzurum'da bize de oynadı. Erzurum'da da aynı şekilde soykırım yaptılar. Azeri kardeşlerime sesleniyorum; yalnız değilsiniz! Biz Türkiye olarak yanınızdayız. Ermenilerin Azeri kardeşlerimize yaptıklarını biliyoruz. Dünya sessiz kalsa da biz sessiz kalmayacağız. Karabağ Azerbaycan'ın bir şehridir ve hep öyle kalacaktır. Soykırım görmek isteyen varsa Karabağ'da görsün, soykırım Karabağ'da yapıldı. Binlerce Azeri kardeşimiz Karabağ'da katledildi. Hocalı katliamını kınıyoruz. Azeri kardeşlerimizin yanında olduğumuzu dünyaya haykırıyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu.

Erzurum'u çok güzel ve pırıl pırıl bulduklarını vurgulayan Azeri basın mensupları, Başkan Sekmen'den belediyecilik tecrübelerini Azerbaycan'daki belediyelere de aktarmalarını istediler. Azeri gazetecilerin, Türkiye'deki belediyecilik ve belediye hizmetlerine ilişkin sorularını da cevaplandıran Başkan Sekmen, belediyeciliğin tarihi süreci ile belediyelerin görev alanları ve hizmetlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler de verdi.

Başkan Sekmen, ziyaretten sonra Azerbaycan'ın en etkili televizyonlarından Region TV kanalına verdiği röportajda, Erzurum'dan Azerbaycan'a karşılıklı uçak seferleri başlatılacağını açıklayarak, "Haftanın belli günleri Bakü'ye, belli günleri de Gence'ye uçak seferleri düzenlemek istiyoruz. Uçak seferleri başladı mı, bir saatte onlar Erzurum'da, biz de Bakü ve Gence'de olacağız. Kardeşlerimizle ilişkilerimizi ve dostluğumuzu daha da artırıyoruz." diyerek Azeri kardeşlerimize müjdeli haberi duyurdu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.