Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Aralık 2014 15:11

Erzurum, unutulmayacak bir sanat gecesine hazırlanıyor

Erzurum, unutulmayacak bir sanat gecesine hazırlanıyor
Erzurumlu şair ve aynı zamanda şiir yorumcusu Ahmet Coşku'un hazırlayıp sunduğu programa, unutulmaz bestelerin şairi Cemal Safi, konuk oluyor.
Erzurumajans- '' .. Ve Şiir '' programı 26 Aralık Cuma günü saat 19.00 da Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi' de yapılacak.

Erzurumlu şair-yazar aynı zamanda şiir yorumcusu Ahmet Coşku'un, hazırlayıp sunduğu programa yine aslen Erzurumlu olan unutulmaz bestelerin şairi Cemal Safi, konuk olarak katılacak.

Şiirlerin okunacağı ve sözleri Cemal Safi'ye ait olan şarkıların seslendirileceği program da ünlü bestekar ve yorumcu Volkan Sönmez de yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşecek olan organizasyon ile Erzurum'da alışılmış şiir dinletilerinin ötesinde TV programı formatında bir sanat gecesi ile şiir severler şairlerle buluşacak.

AHMET COŞKUN

Erzurum İspir doğumludur. '' Mavi Gül'' ve ''Gelmedin '' adlı iki şiir kitabı yayınlanmış olan Coşkun,  şiiri çoksesli müzik eşliğinde yurt içi ve yurt dışı açık - kapalı mekan ve meydanlarda on binlerle  buluşturmuştur.

''Türkü Şiir Türkiye'' , '' Safi Gönüller '' , '' Nefes- Nefes Anadolu '' , '' ''Başkentte Şiir Akşamları '',  '' Uzun Yürüyüş Bir Milletin Cumhuriyete Yolculuğu'' , '' 1915 Son Siper Çanakkale'' ve hazırlık aşamasında olan Sözde Ermeni Meselesine karşı bir duruş olarak adlandırdığı '' İlk Siper Aziziye ''  adlı çalışmaları  ile tanınıyor. Bu çalışmalar epik tarih anlatımı şeklinde 80  kişilik bir sanat topluluğu tarafından sahneleniyor. Ahmet Coşkun'un, '' Yusuf Kuyusunda Duvar Yazıları ? Biz Türkiyeyiz '' isimli şiir albümü ise Ocak ayı içerisinde sanat severlerle buluşacak.

CEMAL SAFİ

Aslen Erzurum İspir'den Samsun'a göç eden bir ailenin çocuğudur. 1938 doğumlu olan şair, evli ve üç çocuk babasıdır. Safi'nin ilk şiirleri Orhan Gencebay, tarafından besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl ard arda yılın şairi seçildi. 1990 yılında müzikli bir şiir kaseti çıkardı. 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, ''Vurgun'' adlı ilk kitabında yayınladı. Şairin bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere 150 civarında şiiri bestelendi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Meliha Tatlı 01 Ocak 1970 02:00

    Cemal safi kadar mükemmel yazan bir şair daha görmedim. ...