Erzurum Haber Girişi : 23 Mayıs 2019 21:30

Erzurum'a çok yakıştı

Erzurum'a çok yakıştı
Dönemin Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından değiştirilen ve tartışmaların odağı olan Erzurum’un kurumsal kimlik logosu bir kez daha değiştirildi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Dönemin Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından değiştirilen ve tartışmaların odağı olan Erzurum’un kurumsal kimlik logosu bir kez daha değiştirildi. Çift başlı kartal, ters lale ve kar kristali figürlerinin yer aldığı yeni logoyu Vali Okay Memiş tanıttı.



Uzun yıllar tarihi Çifte Minareli Medrese’nin minarelerinden esinlenilerek yapılan logoyu kullanan ardından ‘turizm odaklı’ olması için dönemin Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla değiştirilen Erzurum kurumsal kimliği bir kez daha yenilendi. 



Vali Okay Memiş’in “Erzurum’u anlatacak bir logo hazırlayın” talimatından sonra Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Orhan Ardahanlı yeni bir çalışma yaptı. Kentin tarihi dokusu ve doğal güzelliklerini öne çıkaran logoyu Vali Okay Memiş tanıttı. Çift başlı kartal, ters lale, kar kristali gibi figürlerin yer aldığı logo için Orhan Ardahanlı’ya teşekkür eden Vali Memiş, “Harika bir iş çıkardı” dedi. Büyük beğeni kazanan logo resmi yazışmalar başta olmak üzere kentin tanıtımında kullanılan tüm materyaller üzerinde yer alacak.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • levent TİZGİLİ 01 Ocak 1970 02:00

    Maşallah Erzurum Valiligine Seyfettin AZİZOĞLU döneminde logo tasarımı için ilan verilmiş ve daha sonra iptal edilmişti şahsıminda girmiş olduğu bu logo tasarımı için tekrar ilan verile bilirdi bu memleket Atatürk Üniversitesi Akademilerinden ibaret değil Erzurum Valiliğin kınıyorum.

  • ERSİN MURAT AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    MAŞALLAH SUBHANALLAH. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER.

  • Numan sifil 01 Ocak 1970 02:00

    Daha erzurum'un sırtı yere gelmez. Yürü be kim tutar seni