Spor Haber Girişi : 19 Haziran 2018 14:25

Erzurum’a ihanet!

Erzurum’a ihanet!
Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS), 11-13 Ocak 2019 tarihleri arasında Kayakla Atlama Dünya Kupası’nın bir ayağının Erzurum’da organize edilmesini istedi.
Erzurumajans-Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS), 11-13 Ocak 2019 tarihleri arasında Kayakla Atlama Dünya Kupası’nın bir ayağının Erzurum’da organize edilmesini istedi. İddiaya göre Türkiye Kayak Federasyonu, “Takvim müsait değil yapamayız” diyerek teklifi geri çevirdi.

Türkiye Kayak Federasyonu yönetimi skandal bir karara daha imza attı. 2026 Kış Olimpiyatları’na aday adaylığı nedeniyle Uluslararası Kayak Federasyonu’nun gündeminde olan Erzurum’un önümüzdeki yıl 11-13 Ocak tarihleri arasında Kayakla Atlama Dünya Kupası’nın bir ayağını düzenlemesi istendi. Erzurum’un için önemli bir tanıtım fırsatı olan ve FIS’den gelen bu talebi iddiaya göre Türkiye Kayak Federasyonu yönetimi, “Takvimiz müsait değil yapamayız” diyerek geri çevirdi. O tarih itibariyle hiçbir etkinliğin olmadığı kentte federasyonun aldığı karar “Erzurum’a ihanet” olarak yorumlandı.

BU NASIL KONGRE DUYURUSU!

Öte yandan Türkiye Kayak Federasyonu’nun geçtiğimiz 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu, ana statüye göre delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ olduğu için Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmişti. Tahkim Kurulunun bu kararından sonra haftalardır seçim takvimini belirlemesi beklenen Erol Yarar yönetimi nihayet sandık gününde karar kıldı. Yönetim Kurulunun son toplantısının ardından federasyonun resmi internet sitesinde “Federasyonumuzun 4. Olağan Genel Kurulu ile ilgili olarak 12.06.2018 tarihinde almış olduğu Yönetim Kurulu kararına göre 4. Olağan Genel Kurulumuz 31 Temmuz 2018 Salı çoğunluk sağlanamadığı takdirde 01 Ağustos 2018 Çarşamba günü Ankara’da yapılacaktır” duyurusu yapıldı. Ancak duyuru da hiçbir gündem maddesinin yer almadığı görülürken, delege listesi de yayınlanmadı. Üstelik duyurunun Spor Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer almaması da dikkatlerden kaçmadı.

İKİ LİSTE Mİ YAPTI?

Bu arada federasyon yönetiminin, arşivlerinde yer almasına rağmen son 4 sezondaki tüm sportif belgeleri ıslak imzalı bir şekilde kulüplerden istemesi Yarar’ın iki delege listesi hazırladığı iddialarını güçlendirdi. Haziran ayı sonu itibariyle mevcut delege listesine 2017-2018 delegelerini de eklemesi ve 2015-2016 sezonunun delegelerini iptal etmesi yönünde plan yaptığı öne sürülen Yarar’ın bu sayede ana statü gereği delege sayısını 300’e indirmek için kura çekimi yaptırmayacağı kulislerde dile getirildi.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.