Kültür-Sanat Haber Girişi : 11 Şubat 2016 19:16

Erzurum Avrupa'ya uçuyor 3 projesi tamamlandı

Erzurum Avrupa'ya uçuyor 3 projesi tamamlandı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatları ile başlatılan "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesinin 3. Etabı 28 Ocak 2016-5 Şubat 2016 tarihleri arasında İtalya'ya gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatları ile başlatılan "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesinin 3. Etabı 28 Ocak 2016-5 Şubat 2016 tarihleri arasında İtalya'ya gerçekleştirildi. 

Proje iki gurup halinde 104 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Proje öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Roma Büyükelçiliğimiz ile irtibata geçerek öğretmenlerimizin ziyaret edileceği okullar belirlendi. Bu çerçevede projeye katılan öğretmenler ve diğer katılımcılar Roma'nın en büyük devlet orta okullarından biri olan Belli Ortaokulu ve en büyük Liselerinden biri olan Mamiani Lisesi ziyaret ederek yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi alırken, Roma dışında Floransa ve Roma Göller Bölgesine de gitme fırsatı buldular.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor-3 " projesine katılan öğretmen ve diğer katılımcıları kabul etti.

Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın da hazır bulunduğu kabulde, öğretmenlerimiz ve diğer katılımcılar, mesleki gezilerin devam etmesinin, eğitim-öğretime büyük destek olacağına inandıklarını belirterek, bu imkanı kendilerine sunduğu için Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a teşekkür ettiler.

Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin başta olmak üzere projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, rutinin dışında eğitim ve öğretimde kalitenin artırılması için yapılan bu tür projelere devam edileceğini söyledi. Vali Altıparmak, Türkiye'de ilk ve tek olarak yürütülen bu projenin, diğer kurumlarca da ilgi ile takip edildiğini ve katılımların olduğunu ,talep edilmesi halinde bunların değerlendirileceğini ve öğretmenlerimizle birlikte bu katılımcılara projeden yararlanma fırsatı verileceğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.