Erzurum Haber Girişi : 25 Şubat 2015 20:00

Erzurum Büro Memur-Sen'den 10 kişilik eylem

Erzurum Büro Memur-Sen'den 10 kişilik eylem
Erzurum Büro Memur Sen üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla maliye çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadığını öne sürdüler.
Erzurumajans-Erzurum Büro Memur Sen üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla maliye çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadığını öne sürdüler.

Vergi Dairesi önünde düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 10 üye katıldı. Büro Memur Sen Erzurum Şube Başkanı Nesimi Küçük, burada yaptığı açıklamada, "Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır" dedi.

"BİR DAMLA SU ÇOK GÖRÜLMEKTEDİR"


Nesimi Küçük, "Yapılan araştırmalara göre dünyanın hemen her ülkesinde Maliye Bakanlığı çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından daha çok yüksektir. Tabiri caizse musluğun başını tutan Maliye, çalışanlarına bu musluktan bir damla suyu dahi çok görmektedir. İş yoğunluğu ve sorumluluğunun fazla olduğu Maliye Bakanlığı çalışanları, ek ödemelerden yararlanamamaktadır." dedi.

"HAKSIZ UYGULAMA İSTEMİYORUZ"


Küçük,açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bizler kimseden haksız bir uygulama istemiyoruz. Bizler Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin ve haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz. Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Tüm birimlerde fazla mesai yapan çalışanlara mesai ücreti ödenmelidir. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmeli. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı verilmeli. Mali hizmetler sınıfı oluşturularak genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlenmelidir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.