Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 21:15

Erzurum'da 400 polisin ailesi kontrol altında

Erzurum'da 400 polisin ailesi kontrol altında
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte görevli 400 polisin ailesinin Korona Virüs önlemleri kapsamında kontrol altında tutulduğunu açıkladı. Vali Memiş, “Her biri kahramanca görev yapıyor. En az sağlık çalışanları kadar risk altındalar” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-COVIT-19 hastalığına yol açan Korona Virüsün Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana sahada olan polisin risk altında görev yaptığını anımsatan Vali Okay Memiş, önlemler kapsamında kentteki 400 polis ailesinin kontrol altında olduğunu bildirdi. Bu süreçte emek veren tüm çalışanlara teşekkür eden Vali Memiş, “Hasta kabulden özel güvenliğine kadar tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederken, bir o kadar da kahramanca görev yapan polislerimize, jandarmamıza teşekkür etmeliyiz. Bu noktada biz de 400 polisimizin ailesini kontrol altında tutuyoruz. Çünkü hakikaten en az sağlık çalışanı arkadaşlarımız kadar alandalar ve sürekli olaylara müdahale ediyorlar. Onları ve ailelerini kontrol etmekte bizim asli görevlerimizden biri” diye konuştu.

AKDAĞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Erzurum’un sağlık alt yapısının üst düzey olduğunu dile getiren Vali Okay Memiş, bu noktada Sağlık eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’a özel olarak teşekkür etti. Vali Memiş şöyle dedi. “Onun döneminde yapılan reform hareketiyle hem ilimizde hem de Türkiye’de müthiş bir değişim yaşandı. Bugün Erzurum sağlık hizmetleri açısından sorun yaşamıyorsa sayın Recep Akdağ beyin büyük katkısı olduğunu belirtmek isterim. Bugün 300 üzerinde yoğun bakım yatağımız var. 1500 yataklı Yeni Şehir Hastanesi’nin bile neredeyse tamamını yogun bakım ünitesine çevirebilecek durumdayız, İhtiyaç anında bunu yapabiliriz.”

HERKES STRES ALTINDA

Vali Memiş ayrıca 5 binin üzerindeki 65 yaş üstü vatandaşın güvenlik ekipleri tarafından ikaz edildiğini söyledi. Öncelikle uyarı yapıldığını aksi halde cezai müeyyideler uygulandığını anlatan Vali Memiş, “Nezaketli şekilde davranmaya gayret ediyoruz. Polisimiz ’sizleri seviyoruz’ diye anonslar yapıyor. Müdahale ederken kamu görevlilerinin nezaketi de, disiplini de elden bırakmaması gerekiyor. Öyle ki bunu sağlıyorlar. Çünkü herkes stres altında. Öksürüğü olan Korona oldum endişesine kapılıyor. Vatandaşımızı anlamamız gerekiyor. Toleranslı davranmamız gerekiyor toleranslı davranacağız ama kurallara uymayanlara da sığır tolerans.  İncitmeyeceğiz, kalplerini kırmayacağız ama kuralları da uygulayacağız. Eğer bunu yapmazsak canımız daha fazla yanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ülkem 01 Ocak 1970 02:00

    Gece gündüz sahada çalışıp her olaya müdahale eden polis görev bitince evine gidiyor,aileleri risk altında.. salgın tehlikeli boyutlara ulaştı önlem alınmalı.Malüm kayak sezonu bitti teşkilat mensuplarını izole edilip uygun görülen yerlerde misafir edilmeli.Allah onları ve milletimizi bu hastalıktan korusun.