Erzurum Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 14:30

Erzurum'da cuma namazı heyecanı

Erzurum'da cuma namazı heyecanı
Erzurum’da 74 gün sonra ilk Cuma Namazı kılındı. Şehrin tarihi meydanlarında kalınan namaz esnasında muhteşem görüntüler ortaya çıktı.
Erzurumajans-Erzurum’da her yıl Temmuz ayında yaz dönemi kampı için yüzlerce futbol takımını ağırlayan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde bugün yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla cuma namazı kılındı. Yoğun katılımın olduğu cuma namazı havadan görüntülendi.



Korona virüsü tedbirleri kapsamında uzun bir aradan sonra Erzurum’daki camiler ibadete açıldı. 2,5 aydır cuma namazlarının cemaatle kılınmadığı Erzurum’da 781 noktada sosyal mesafeli cuma namazı kılındı.



Erzurum Palandöken Kayak Merkezi eteklerinde bulunan 2 bin 700 rakımlı Süper Lig takımlarının ve yüzlerce futbol kulübünün Temmuz ayında yaz dönemi kampı için tercih ettiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla, sosyal mesafe çizgilerine göre cuma namazı kılındı.



Kamp merkezine gelen vatandaşlara girişte polisler tarafından dezenfektan ve maske dağıtımı yapıldı. Namaz kılmak için gelen vatandaşların bazıları seccadelerini yanında getirirken getirmeyen vatandaşlara da girişte seccade verildi.



Namaz kılmak için alana gelen Alperen Bilen, “Duyguluyuz, yaklaşık 2,5 aydır camilere hasrettik. Böyle bir imkan sağlandı. Hem hava da güzel. Namaza arkadaşlarımızla birlikte topluca geldik. Gençler olarak ibadetlerimizin, camilerimizin kıymetini aldık. Çok mutluyuz. Böyle imkan oluşturan herkesten Allah razı olsun. Sosyal mesafe uygun ayarlanmış, ortam gayet steril bir şekilde, seccade dağıtıldı, dezenfektan, maske dağıtıldı” diye konuştu.



Namaz için ortamın hazırlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar ise, “Bu durumdan çok mutluyuz. Camilerimizin neredeyse hepsi açıldı. Açık havada çok mutluyuz. Rabbimize hamdolsun bizlere cuma namazını kılmayı nasip etti. Burada hep birlikte namazımızı kılacağız. Devletimizi, milletimizi Allah bu musibetten muhafaza etsin” şeklinde konuştu.



Tarihi mekanlarda cuma namazı heyecanı

Korona virüs nedeniyle ibadete ara verilen ve bugün cuma namazıyla birlikte açılan camilerden; Lalapaşa, Çifte Minareli Medrese ve Kale Mescidi önündeki açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak, Yakutiye Belediyesi'nin dağıttığı 10 bin adet seccade, tek kullanımlık maske ve dezenfektan seti ile hijyenik bir ortamda cuma namazı eda edildi.



Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, cuma günü ibadete açılan cami ve kent meydanlarındaki temizlik ve hijyen seferberliğini günler öncesinden başlattıklarına değinerek, hazırladıkları seccade ve maskeleri namaz için gelen vatandaşlara dağıttıklarını belirtti. 



Uçar, belirlenen alanlarda namaz kılma sürecinde ise her türlü temizlik ve hijyen çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek vatandaşlardan yine korona virüse karşı tedbirli olmalarını ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi gerektiğine dikkat çekti.



Namazı kıldıran Lalapaşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar’ın cuma hutbesinde ise duygusal anlar yaşadığı gözlendi.


























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.