Erzurum Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 15:00

Erzurum'da maskesizlere ceza geliyor

Erzurum'da maskesizlere ceza geliyor
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu anımsatarak, “Biz bu kararı 1,5 ay önce almıştık ama o zaman maske temininde sorun vardı. Şimdi durum değişti. Ceza yazmak istemiyoruz ama yazacağız” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken İlçesindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Cuma namazı için alınan önlemler konusunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, maskesiz sokağa çıkanları uyardı.

Erzurum’da 16 Nisan’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını anımsatan Vali Memiş, “Biz bu yasağı çok öncesinde almıştık ancak o dönemde maske kolaylıkla temin edilmediği için vatandaşa çok baskı yapmadık. Fakat bundan sonra biraz daha bu işi ciddi olarak takip edeceğiz. Bir kez daha altını çiziyorum maskesiz sokağa çıkmak katiyen yasak. Bir diğeri de sosyal mesafeye uyacağız” dedi.



GAZETECİLERİ UYARDI

Konuşması sırasında kameraman ve foto muhabirlerinin yan yana durmasına müdahale eden Vali Memiş, “Siz de biraz uyun arkadaşlar” dedi. Kimseye cezai işlem uygulamak istemediklerini vurgulayan Vali Memiş şöyle devam etti. “Biz bu önlemleri uyguladığımız taktirde Allah’ın izniyle bu işin üstesinden geleceğiz. Salgının başından beri Erzurum’u çok iyi yönetiyoruz. Cezai işlem uygulamak istemiyoruz ama mecbur kalacağız ve mecbur kalınca da uygulayacağız. Aslında epeyce de uyguladık ama daha sık tedbir alacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Bu iş bitmedi, hala risk devam ediyor. Biz Erzurum olarak başarılı görünüyoruz ama bu başarının altında kurallara uymak geliyor. Biraz gevşetsek daha çok artacaktır.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Doğruyu söyleyen 01 Ocak 1970 02:00

    Zafer Aynalı her yerde çıkmak zorunda mı.Adam memleketi yedi