Erzurum Haber Girişi : 22 Mart 2018 10:27

Erzurum'da Nevruz uygulaması

Erzurum'da Nevruz uygulaması
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, Nevruz öncesi 50 ayrı noktada 200 polisin katılımıyla ‘Huzur-3 uygulaması yapıldı.
Erzurumajans-Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevruz öncesi kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Kent merkezinin giriş ve çıkışının yanı sıra otogar, okul, park, bahçe ve umuma açık alanlarda yapılan ‘Huzur-3’ uygulamasına 45 ekip ve 200 polis katıldı. Uygulamalarda, araçlarda polis köpeği tarafından arama yapılırken, şahıslara ise GBT sorgusu ve üst araması yapıldı. Sabah erken saatlerden itibaren başlayarak gece yarısına kadar gün boyunca devam eden uygulamalarda adeta kuş uçurulmadı. Kontrollerde okul servis araçları ve kent merkezindeki işyerleri, kıraathane ve kafeler de denetlendi.

Bin 341 kişi sorgulandı

5 etap şeklinde gerçekleşen ve Asayiş Şube Müdürü Harun Kaplan’ın yönetiminde yapılan uygulamalarda toplamda, 224 araç denetlenirken, bin 341 kişiye GBT sorgusu yapılarak inceleme yapıldı. Denetimlerde, bakaya ve yoklama kaçağı 10 kişiye gerekli işlemler yapılırken, maksat dışı bıçak taşımaktan iki şahsa 454 TL, okulla ilişkisi olmayan 3 şahsa ise 777 TL idari para cezası kesildi.

Hakkınızı ödeyemeyiz

Uygulamaya takılan vatandaşlar da denetimleri yerinde bulduklarını belirtti. Polis ekiplerine, “Huzur ve güveni sağlayan sizlersiniz. Sizler, bizler için hep buradasınız. Bizim canımıza, malımıza kast edilmesin diye yoruluyorsunuz. Ne yapsak da hakkınızı ödeyemeyiz” diyerek teşekkür etti.

Doğa ALCA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.