Erzurum Haber Girişi : 02 Ekim 2019 17:15

Erzurum'da 'Yaya Güvenliği Nöbeti' düzenlendi

Erzurum'da 'Yaya Güvenliği Nöbeti' düzenlendi
Öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla bir çok etkinlik, seminer ve uygulama gerçekleştiren Emniyet genel müdürlüğü Trafik polisi ekipleri, “Hepimiz yaya geçitlerine” sloganıyla yeni bir uygulamaya imza attı.
Erzurumajans-Öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla bir çok etkinlik, seminer ve uygulama gerçekleştiren Emniyet genel müdürlüğü Trafik polisi ekipleri, “Hepimiz yaya geçitlerine” sloganıyla yeni bir uygulamaya imza attı.



Yaya güvenliğinin nöbetçisi olarak orta okul öğrencileriyle birlikte trafiği denetleyen Trafik polisleri, yaya geçidi öncesinde arabaları durdurarak sürücülere bilgiler verdi.



Trafik polisi ekiplerince, Yaya önceliğinin yaşam önceliğiyle eş değer bir öneme sahip olduğu vurgulanarak yaya ölümlü kazaların en aza indirilmesi, sağlıklı ve güvenli trafik akışının sağlanması, toplumun bilinçlenmesi için herkesi yaya geçidi nöbetine gelmeleri için davette bulunuldu.



81 ilde aynı zamanda gerçekleşen uygulamaya katılan Erzurum Valisi Okay Memiş şu açıklamalarda bulundu: “ Yaya geçitlerinde trafik polislerimiz ve öğrencilerimiz sürücülerimizi uyardılar. Yurt dışında imrendiğimiz o trafik kurallarını gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yaya yola adımını atar atmaz arabaların durmasını imrenerek anlatmayıp hayata geçireceğiz. Biraz zorlandığımız bir konu ancak sürücülerimiz duyarlılığı bu işi kolaylaştıracak. Zebra geçitlerinde durmayan sürücülerimize cezai işlem uygulayacağız. İnsan hayatı çok önemli, modern bir toplum olmanın en önemli göstergelerinden bir tanesi budur.”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bırakın yaya üstünlüğünü benim eşime çarpan sürücüye ödül gibi tali kusur verdiler aylardır tedavi olan 2 kez ameliyat olan kalıcı özür kalan eşimide asli kusurlu gösterdiler.Yaya üstünlüğüne bakın....hikaye