Erzurum dersim oldu

Çok çalışmam gerekecek çok!

Bir Erzurumlu olarak
Erzurum'u öğrenmek, siyasi bilmecesini bilmek, dostluğun ve arkadaşlığın bulmacasını çözmek ve de gerçeklerin şifresini öğrenmek için, çok çalışmam gerekeceğini Erzurum'a geldikten on üç yıl sonra anladım.

Kolay görünen zor bir şehir benim memleketim!

Kimse küsmesin; ya da ağzını küfürle doldurarak arkamdan kimse püskürtmesin. Her kentte, her toplumda hükmünü sürdüren çıkarcılık ve oportünizm ne yazık ki
Erzurum'da da varlığını sürdürmekte. Oysa 'Erzurum' denilince benim yüreğimde ve zihnimde adalet ve dostluk kelimelerinin aşka geldiği başka bir şehir şekillenirdi.

Olsun!

Bu memleket yine bizim.

Siyasete, cemaate, partiye, partiliye biat etmediğimizi ve kişilerin kişiliğine göre değer vererek kimini başımızın üzerinde, kimini de yüreğimizin köşesinde taşıdığımızı birçok kez belirtmiş ve buna inandığımızı söylemiştim.

Mesela; AKP Erzurum İl Başkanı Sayın
Fatih Yeşilyurt'un tekrar seçilmesine en az kendisini onaylayanlar kadar sevindiğimi söylemekten hiç çekinmem. Nezaketi ve kim olursa olsun karşısındakine değer veren kişiliği günümüz insanında az bulunan bir nitelik değilse nedir! Bundan birkaç hafta önce Narman'da karşılaştığımız ve ayaküstü görüşmemize rağmen uzun bir süre sohbet ettiğim Sayın Yeşilyurt'a buradan gecikmiş olan "hayırlı olsun" dileklerimi de iletmiş olayım.

Narman demişken, il seçimi için Erzurum'da bulunan Narman Belediye Başkanı SayınAhmet Yücel İşleyen ile seçim gününden bir gün önce koyu çaylarımızı yudumlarken koyu bir sohbette bulunduğumuzu da söyleyelim. Söyleyelim ki; Sayın İşleyen'in
Narman için dert ettiği konuyu da burada söylemiş olalım.

Sayın
Ahmet Yücel İşleyen, seçilip görevi devraldıktan sonra Narman İlçesi'nin altının da üstünün de gözle görülür bir şekilde değişiğini şaşı bakmayan herkes görüyor.
Sayın İşleyen, yaptıklarının keyfini değil, yapamadıklarının derdini yaşamakta. Bunlardan en önemlisi ise ilçesinde bulunan yüksek okulda öğrenim gören öğrencilere rahatça yaşayabilecekleri bir yurt sunamayışıdır.

Bunun için elinden gelen her şeyi yaptığına ve yapacağına inandığım kadar, bu konuyla ilgili makam ve yetkililerin de bununla ilgileneceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda sınav için
Narman'a gelen öğrencilere kalacak yerleri olmadığı için evini sunan bir başkan bunu kesinlikle hak ediyor olmalı.

Evet, 
Erzurum'u ders olarak seçtim. Bundan böyle Erzurum'u ve siyasetini ve de insanlarını anlamak, öğrenmek için çok çalışmam gerekecek çok.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.