Spor Haber Girişi : 17 Aralık 2014 17:30

Erzurum dünya gündeminde

Erzurum dünya gündeminde
Ocak ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Buz Tırmanış Festivali uluslararası arenada medyanın gündemi oldu.
Erzurumajans-Ocak ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Buz Tırmanış Festivali uluslararası arenada medyanın gündemi oldu.

Uluslararası Dağcılık Federasyonu (UIAA) internet sitesinde (www.theuiaa.org ) yayınladığı festivalin duyurusu ile dünyada dağcılık ile ilgilenen tüm sporculara Erzurum Uluslararası Buz Tırmanış festivalini duyurdu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in desteği ile Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek organizasyona dünyaca ünlü dağcılar katılacak. 21-25 Ocak tarihlerinde Uzundere ve Tortum ilçeleri civarında doğal olarak oluşan yaklaşık 20 adet doğal buz şelalesinde gerçekleştirilecek tırmanış, yükseklikleri 20 ile 90 metre arasında olan seçeneklere sahip olması itibari ile dünyada benzeri bulunmuyor. Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram'ın Koordinatörlüğünü yürüttüğü festivalde, Amerika, Çin, Fransa, İtalya, Rusya, Nepal, İsviçre, Portekiz, Polonya, Slovakya, İspanya, Romanya, Kırgızistan, Azerbaycan, İran ve Nahcivan olmak üzere 16 ülkeden önemli tırmanıcılar yer alacak.

Avrupa'da yayın yapan ve Dünya'nın en çok takip edilen Dağcılık ve Outdoor haber sitesi www.explorersweb.com sitesinde Erzurum'da düzenlenecek festivale yer verdi.

Yine Dünya Buz Tırmanış arenasının en güçlü sporcularını bünyesinde barındıran Rusya'nın en ünlü dağcılık haber sitesi http://www.risk.ru/events/203719 adresinde Erzurum Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ni okuyucularıyla paylaştı. Türkiye'den Everest'e iki kez farklı rotalardan tırmanan ilk Türk ve Dünya üzerindeki 8000 metre yükseklikteki 14 dağın 10 tanesine tırmanan tek Türk Dağcı Tunç Fındık, Everest'e tırmanan ilk Türk kadın dağcı Eylem Elif Maviş, Rusya tırmanış şampiyonu Roman Abildaev, İran'dan Azim Gheichizas, Dünya Dağcılık Federasyonu Buz Tırmanışı Gençlik Komisyonu Başkanı İsrafil Asshurly, K2'ye tırmanan Nepal'li kadın dağcı Maya Sherpa, İtalyan ünlü kadın buz tırmanıcı Anna Toretta ve partneri İspanyol kadın buz tırmanıcı Cecilia Paul gibi dünyaca ünlü dağcıların yer alacağı festivalde Atak Arama Kurtarma Doğa Sporları Klübü gözetiminde festivali takip edenlere de 20 metrelik donmuş şelalelerde buz tırmanışı deneyimi yaşatılacak. Buz tırmanma festivalini uluslararası belgesel kanalları da takip edecek.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.