Spor Haber Girişi : 09 Şubat 2016 14:15

Erzurum EYOWF 2017 için Türkiye'den ses yok Rusya pusuda

Erzurum EYOWF 2017 için Türkiye'den ses yok Rusya pusuda
Erzurum'un ev sahipliğini yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) için Kasım ayından bu yana hiçbir adımın atılmaması başta Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) olmak üzere Erzurum kamuoyunu kaygılandırıyor.
Erzurumajans-2011 Kış Oyunları başta olmak üzere birçok organizasyona başarıyla ev sahipliği yapan Erzurum,2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) için adeta yerinde sayıyor. Oyunların Erzurum'da yapılacağının açıklandığı geçtiğimiz yıl Kasım ayından bu yana organizasyon için hiçbir adımın atılmaması başta Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) olmak üzere Erzurum kamuoyunu kaygılandırıyor.

TÜM MESAİ SAMSUN'A

Erzurum'da yaşanan gecikmenin sebebi olarak Bakan Kılıç'ın memleketi Samsun'da düzenlenecek olan 23'üncü Deafolimpik Oyunları gösterildi. Pusula Gazetesi'nden Onur Sağsöz'ün haberine göre; Bakanlığın tüm kaynak ve mesaisini Samsun'da düzenlenecek olan 23'üncü Deafolimpik Oyunları için yoğunlaştırması nedeniyle Erzurum ile kimsenin ilgilenmediği iddia edilerek Bakan Kılıç'ın genel koordinatörlük görevinin Ankara merkezli olarak yürütülmesini istediği öne sürüldü. Henüz organizasyon komitesinin olmaması nedeniyle genel koordinatörlüğün Ankara'dan yürütülmesi, Avrupa Olimpiyat Komitesi'ni daha da endişelendirirken, EOC'nin Erzurum'a yapacağı ziyaret için de takvim belirlenmedi.

BAKANLIK ZAMAN KAZANDI AMA...

Erzurum ziyaretini adeta iple çeken EOC üyelerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 12-21 Şubat tarihleri arasında Norveç'te yapılacak olan 2'nci Gençlik Kış Olimpiyatları sonrasında görüşme takvimi hazırlayacağı öğrenildi. Bakanlığın bu sayede zaman kazanarak o tarihe kadar HDK toplantısını gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Her şeyden önce genel koordinatör atamasının yapılmaması nedeniyle organizasyon komitesi oluşturulmadığı için oyunlara ait bir logo ve web sitesi hazırlanmadı. Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin üzerinde hassasiyetle durduğu bu başlıkların bir an önce hayata geçmesini beklerken, Rusya da Avrupa'da kulislerini hızlandırdı.

"TÜRKLER HAZIR DEĞİL SOCİ'YE VERİN"

Avrupa Olimpiyat Komitesi başta olmak üzere spor camiasında etkin isimleri bulunan Rusya, 2017 EYOWF'u almak için büyük çaba sarf ediyor. Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın Türkiye'den alınmasını sık sık gündeme getirerek, 2017 EYOWF'un da Soçi'ye verilmesi konusunda bastıran Rusların Avrupa'da, "Türkiye'de terör var. Zaten bu oyunlar için de hazır değiller. Soçi'ye verin" baskısı kurmaya çalıştıkları öne sürüldü. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.