Kültür-Sanat Haber Girişi : 04 Aralık 2017 17:15

Erzurum GHSİM'den Down Sendromlu gence jest

Erzurum GHSİM'den Down Sendromlu gence jest
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliğinde neşeli dakikalar yaşandı.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliğinde neşeli dakikalar yaşandı. Sazlı sözlü etkinlikte, Gençlik Merkezleri Tiyatro ekibi gösteri yaptı. Programın sunuculuğunu yapan Down Sendromlu Serhat Yener ayakta alkışlandı. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Erzurum'da da kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelli ve Dezavantajlılar Birini ile Gençlik Merkezlerinin ortaklaşa organize ettikleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği Yakutiye Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı.

Oldukça neşeli bir ortamda geçen etkinlikte programın sunuculuğunu ise Gençlik Merkezi'nin gönüllü üyesi olan Down Sendromlu Serhat Yener Yaptı. Down Sendromlu Genç, başarılı sunuculuğu ile salondaki davetlilerden yoğun alkış aldı. Down Sendromlu genç Serhat Yener, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sunuculuk yapmanın gururunu yaşadı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile şenlendi. GHSİM Engelli ve Dezavantajlılar Birimi ile Gençlik Merkezleri'nin organize ettiği, 'Onlara Engel Olmayın' sloganı ile yaptığı etkinlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil anlamlı bir konuşma yaptı.

Taşkesenligil, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir farkındalık oluşturduklarını belirterek, engelli ve özel öğrencilerinde büyük işler başaracağını yaptıkları programda gördüklerini ve bunun da mutluluğunu duyduklarını söyledi.

'Engelsiz bir Erzurum için biz varız! Peki ya siz var mısınız?, 'Engel Siz Olmayın' ve 'Engelleri Sporla aşalım' gibi projelerle Engelli vatandaşları sporun içine çektiklerini belirten Taşkesenligil, "Bir çok engelli sporcumuz uluslararası arenada ülkemize madalyalar kazandırdı. Bugünde 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir aradayız, hepimiz birer engelli adayıyız, onun için engellileri en az onlar kadar anlamamız gerekir. Bu etkinliği organize eden tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde Gençlik Merkezleri Tiyatro ekibi gösteri yaptı. Palyaço oyunu, alkış alırken, genç tiyatrocular seyircilerin arasına girerek, onlara neşeli dakikalar yaşattı.

Yakutiye Gençlik Merkezi'nde geleceğin saz ve ses sanatçıları da mini bir konser verdiler. Genç müzisyenler ve solistler seslendirdikleri türküler ile salondakileri hem coşturdular hem de zaman zaman hüzünlendirdiler. Salondaki davetliler, genç sanatçıların seslendirdikleri türkülere eşlik ettiler. Özellikle engelli öğrenciler gençlik liderleri ile halay çekip, oynayarak kendi günlerinde eğlenceli dakikalar yaşadı.

Güvendik Marketler Zincirinin sponsorluğunda davetlilerin onuruna bir kokteyl verildi ve engelli öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Programa Palandöken Otizm Derneği, Deneyim Rehabilitasyon Merkezi, Yeni Şafak Rehabilitasyon Merkezi, Tecrübe Rehabilitasyon Merkezi ve Görme Engelliler okulu katıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Memet Çiftçi, GHSİM Şube Müdürleri Güngör Şenses, Yaşar Elen Letif Arslan ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz ile Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş da etkinliği izleyenler arasında yer aldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırlanan programda Bilal Taşkesenligil de seslendirdiği şiirle salondaki davetlilere ve engeli vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.