Ekonomi Haber Girişi : 19 Kasım 2014 16:58

Erzurum Gürcistan'a çıkarma yaptı

Erzurum Gürcistan'a çıkarma yaptı
Gürcistan'da gerçekleşen ticaret fuarında stant açan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, işadamlarını yatırım yapmak için kente davet etti.
Erzurumajans-Erzurum adına fuara katılan Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Avcı, "Olumlu neticelerle kente döneceğimize inanıyorum" dedi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen EXPO Georgia'da Erzurum tanıtıldı. 12 ülkenin katıldığı ticaret fuarında Türkiye'den katılan tek kent olan Erzurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in danışmanlığını yapan Ömer Faruk Avcı tarafından tanıtıldı. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin de bulunduğu fuarda Gürcü vatandaşlar ve yabancı işadamlarına, Erzurum'un yatırım imkanlarını ve yüksek irtifa merkezinin tanıtımı yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan standa ilgi yoğun olurken Avcı gelen turistlere Gürcüce, Rusça ve İngilizce hazırlanan tanıtım kitaplarıyla kenti anlattı. Kayak sporu ve yatırım arazileri hakkında işadamlarını bilgilendiren Avcı, "Gürcistan'da gerçekleştirilen fuarda kentimizi temsilen geldik. Bir çok ülkeden yatırım yapmak isteyen iş adamlarının katıldığı fuarda Erzurum'da ki yatırım imkanlarını ve arsa tahsisi noktasında belediyemizin sunacağı imkanlardan bahsettik. Son zamanlarda değeri oldukça artan Yüksek İrtifa Kamp Merkezlerimiz hakkında da kendilerine bilgiler verdi. Tercümanlar aracılığı ile hemen hemen tüm katılımcılarla görüşme fırsatı bulduk. Belediyemizin hazırladığı tanıtım kitapçıklarını da işadamlarına dağıttık. Umarım bu fuar kentimiz için hayırlar getirir. Fuar sonunda inanıyoruz ki yatırım yapmak isteyen işadamlarını kentimizde ağırlayacağız" dedi. Furkan Nehri/Pusula  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.