Siyaset Haber Girişi : 01 Mart 2015 15:47

Erzurum HDP'de aday adaylığı müracaatları devam ediyor

Erzurum HDP'de aday adaylığı müracaatları devam ediyor
Milletvekili aday adaylığı müracaatlarının başlamasıyla birlikte Erzurum'da siyaset arenası hareketlendi. Erzurum'da AK Parti'den sonra en yoğun aday adayı müracaatı yapılan parti Halkların Demokratik Partisi (HDP) oldu.
Erzurumajans-Milletvekili aday adaylığı müracaatlarının başlamasıyla birlikte Erzurum'da siyaset arenası hareketlendi.  Erzurum'da AK Parti'den sonra en yoğun aday adayı müracaatı olan parti Halkların Demokratik Partisi (HDP) oldu.

Erzurum'da son yerel seçimlerde  Hınıs,Karayazı, Tekman ve Karaçoban ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazanan  HDP, 7 Haziran genel seçimlerine iddialı hazırlanıyor. Aday adaylığı başvurularının 2 Mart (Pazartesi) 2015 günü sona ereceği HDP'de şu ana kadar resmi aday adayı başvurusunun 15 kişiyi geçtiği öğrenildi.

HDP'den Erzurum Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yapan isimlerden biriside DTP eski il başkanlarından olan aynı zamanda İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürüten Mali Müşavir Medeni Aygül oldu.

Erzurum kamuoyunun yakından tanıdığı insan hakları savunucusu Medeni Aygül, HDP Erzurum İl Başkanlığı'na aday adaylığı dosyasını teslim ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Bu süreçte partimizden aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer Nazmi 01 Ocak 1970 02:00

    ah ulan ah ulan yine yeminimi bozdurdunuz bana.

  • abuzittin abuzittin 01 Ocak 1970 02:00

    vay dünya vay...

  • hey gidi heyyy 01 Ocak 1970 02:00

    Bizde yazacak yorum çokta (küfürsüz biçimde) K. Bakmayın sizde yayınlayacak yürek sıkıntı

  • dostuna tuzak şehir 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum para uğruna toprağını sattıkça ve üst rütbelerde dini malzeme yapıp vatanı satanlar oldukça herkes bu ülkede adam kılığına girer......... Yeni Türkiyeymiş hı.. mk

  • Ali ÜSTÜN 01 Ocak 1970 02:00

    Kavga etmeyin sizler kardeşsiniz .

  • erzurum erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Sizler de Erzurumda adam oldunuz ya sözün bittiği yer.