Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2010 11:51

Erzurum il kriz 94 hastayı kurtardı!..

Erzurum il kriz 94 hastayı kurtardı!..
Erzurum Valiliği İl kriz Merkezi'nce 2010 kış mevsiminde yolları kapalı köy ve mezralardan bugüne kadar toplam 94 hasta kurtarıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Valiliği İl kriz Merkezi'nce 2010 kış mevsiminde yolları kapalı köy ve mezralardan bugüne kadar toplam 94 hasta kurtarıldı.

İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, yolları kapalı köy ve mezralardan snowtrack ve yol açma suretiyle Palandöken ilçesinde 2, Aziziye ilçesinde 1, Aşkale'de 4, Çat'da 11, Hınıs'ta 7, Horasan'da 7, Karaçoban'da 3, Karayazı'da 29, Köprüköy'de 7, Pasinler'de 4, Şenkaya'da 1 ve Tekman'da 18 olmak üzere toplam 94 hasta kurtarıldı. Hastalar Erzurum'daki hastanelerde tedavi altına alındı. 2010 kış sezonunda bugüne kadar ayrıca Erzurum-Çat-Karlıova, çevre yolu, Nene Hatun rampaları, Ovacık-İspir arası ve Kop Dağı'nda mahsur kalan 65 araç ve toplam 491 yolcu kurtarıldı.

İl Kriz Merkezi yetkilileri, İl Özel İdaresi ve Sağlık Bakanlığı'na ait kar üstü araçların 24 saat göreve hazır olduğunu bildirdiler. Alınan ihbarın hemen ardından söz konusu bölgeye ulaşıldığını ve hastanın kar üstü araçlarla il merkezine nakledildiğini dile getiren yetkililer, ilçe merkezi ve çevre illerde ise hava ambulans sistemi ile hastaların sevklerinin gerçekleştirildiğini kaydettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.