Erzurum Haber Girişi : 12 Ekim 2015 18:30

Erzurum İl Müftülüğü'nden camiler haftasında yeni projeler

Erzurum İl Müftülüğü'nden camiler haftasında yeni projeler
Erzurum İl Müftülüğü camiler haftası münasebetiyle camilerle ilgili yeni projeleri hayata geçirmeye başladı.
Erzurumajans-Erzurum İl Müftülüğü camiler haftası münasebetiyle camilerle ilgili yeni projeleri hayata geçirmeye başladı. 

2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftü Vekili Celal Büyük bir açıklama yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim arası yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanan Camiler Haftasının bu yıl kurban bayramı sebebiyle 11-18 Ekim 2015 tarihleri arası kutlanacağını belirten Müftü Büyük şunları söyledi:

"Öncelikle bu haftanın milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlımız her yıl bir konu çerçevesinde Camiler Haftasının ana temasını belirlemektedir. Bu yıl Camii ve Namazla Diriliş konusu seçilmiş olup Erzurum da bu çerçevede birçok program icra edilecektir. 11 Ekim sabahı Üniversitede bulunan Darulfünün camiinde "Gençlik Huzurda" Buluşuyor isimli bir sabah namazı buluşması gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra hafta içinde birçok camimizde bu buluşmalar gerçekleştirilecektir. 17 Ekim tarihinde saat 13:00'da Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman hocamızın katılımıyla İl Müftülüğü Konferans salonunda bir program düzenlenecektir. Camiler Haftasıyla birlikte yeni dönemde birçok projemiz hayata geçecektir. Bu projelerle amacımız camilerimize hayat kazandırmak ve sosyal hayatımızın merkezi konumuna getirmektir.

CAMİİ GENÇLİKLERİ PROJESİ

Bu proje ile birlikte camilerimizde gençlik komiteleri kurup bunlarla cami merkezli etkinlikler gerçekleştireceğiz.

CAMİLERDE DERS HALKALARI

Söz konusu proje kapsamında şehrimizin muhtelif camilerinde önceden belirlenen program çerçevesinde belirli camilerimizde namaz sonrası on dakikayı geçmemek kaydıyla Siyer, Hadis ve Tefsir dersleri gerçekleştirilecektir.

CAMİ BAHÇELERİNE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN OYUN PARKI PROJESİ

Projemiz çocuklarımızla camilerimiz arasında bir köprü oluşturmak ve camilerimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklarla bir bütün haline getirmeyi amaçlamaktadır. Belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışarak fiziki anlamda uygun olan camilerimizin bahçelerine çocuk oyun parkları kurulacaktır.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE GENÇLİK EVLERİ PROJESİ

Üniversitemiz kampüsü içinde bulunan camilerimizin bir bölümüne gençlerimizin vakit geçirebilecekleri, çaylarını içip dergi okuyabilecekleri gençlik merkezleri oluşturulacaktır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.