Spor Haber Girişi : 23 Haziran 2017 14:45

Erzurum kışın kayağın yazın futbolun üssü oldu

Erzurum kışın kayağın yazın futbolun üssü oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), en üst seviye antrenör kursu olarak bilinen 'Pro Lisans' eğitimini bu yıl da Palandöken'de düzenleyecek.
Erzurumajans-Türkiye Futbol Federasyonu'nun son yıllarda adeta üs olarak belirlediği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bu yıl da futbolun efsane ve yıldız isimlerine ev sahipliği yapacak. UEFA tarafından Jira üyesi ülke federasyonlarına verilen yetki kapsamında yılda bir kez yapılan UEFA Pro (Teknik Direktör) kursu bu yıl da Erzurum Palandöken'de düzenlenecek. 

En üst seviye antrenör kursu olarak bilinen 'Pro Lisans' eğitimini tamamlayanlar süper başta olmak üzere tüm liglerde görev alabilecekler.  Pusula Gazetesi'nde Onur Sağsöz imzasıyla yer alan habere göre; Hasan Şaş, Yusuf Şimşek, Alpay Özalan, İbrahim Toraman, Gökhan Bölükbaşı, Mustafa Alper Avcı gibi isimlerin katılacağı kurs 2 Temmuz'da Sway Hotel'de başlayacak ve 16 Temmuz' a kadar devam edecek.

BRAVO KEMAL HOCA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2010 yılından bu yana Erzurum'u tercih etmesindeki en büyük sebeplerden biri Milli Takımlar antrenörü Kemal Coşkun gösteriliyor. Organizasyon başarısıyla katılımcıları adeta Erzurum'a bağlayan Coşkun, bu yıl da UEFA A ve UEFA Elit A kursları ile 31 Ekim'e kadar Palandöken'de kamp kuracaklarını belirtti. TFF kursları sayesinde spor adamlarının Erzurum ve Palandöken'i yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Coşkun, bu sayede Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin bilinirliliğinin daha da arttığın kaydetti.

SAYI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun sezon içinde 7 ya da 11 kampını Erzurum'da düzenlediğini kaydeden Bölge Antrenörü Kemal Coşkun, "Erzurum daha kamp merkezi olmadan TFF buradaki potansiyeli görmüş ve birçok etkinliği burada yapmaya başlamıştı. 2010 yılından bu yana aralıksız her sezonda Erzurum'da kamp yapmayı başardık. Her geçen yıl hem kurs hem de katılımcı sayısının artması bizleri sevindiriyor. Çünkü Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin her geçen yıl daha çok tanınıyor ve daha fazla takım burada kamp yapmak istiyor" dedi.

6 YENİ SAHA DAHA HAZIR

Bu arada son dört yılda 200'e yakın futbol takımını ağırlayan Palandöken 2017 sezonunda başta Süper Lig olmak üzere birçok takıma kamp için ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına başlanan 6 saha da Temmuz ayı itibariyle faaliyete geçirilmiş olacak. Kentin yüksek rakım avantajını en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni sahalarla birlikte kamp yapan takım sayısının da artacağını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR YER VERECEK

Öte yandan belediyelerin Antalya, Trabzon, Samsun ve Malatya'da TFF'ye yer tahsisi yapmasından sonra Erzurum'da da Büyükşehir Belediyesi, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin tanıtımına katkı sağlayan federasyona yer tahsis yapacak. 2010 yılından bu yana birçok önemli kursunu Erzurum'da düzenleyen TFF'ye sahalar bölgesinde sağlanacak yer kamp merkezine artı bir katma değer sağlayacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serkan 01 Ocak 1970 02:00

    yav güzel tamam pro kurslar hiç yoktan iyidir, velakin Erzurum'dan başka bu mevsimde serin olan ve sahaları imkanı olan başka bir il yok.önemli olan takımları çekebilmek