Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Mart 2018 14:30

Erzurum Kültürü için dev proje

Erzurum Kültürü için dev proje
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 81 ilinde kurulması için özel olarak talimatını verdiği Kültür Konseylerinin ilki Erzurum’da kuruldu.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 81 ilinde kurulması için özel olarak talimatını verdiği Kültür Konseylerinin ilki Erzurum’da kuruldu. Tayyip Güngör başkanlığında kuruluş çalışmaları tamamlanan Erzurum Kültür Konseyi diğer illerde kurulması düşünülen konseylere de rol model olma niteliği taşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iştirakleriyle sürdürülecek olan konseyin 10 ihtisas komisyonları ile Erzurum kültürünü tanıtma ve geliştirmeye yönelik çalışmaları ile birlikte şehrin unutulmuş değerlerinin de yeniden gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor. Üst kurulunun Erzurum’un önde gelen şahsiyetlerinin oluşturduğu konseyde Cumhurbaşkanı Baş danışmanı İbrahim Kalın, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz yer alıyor. Kent Konseyi Eski Başkanlarından Aydın Bozkurt’un başkan yardımcılığını yaptığı konseyin geniş tabanlı olması ise dikkat çekiyor.



GÜNGÖR; KAYBOLAN DEĞERLERİMİZİ YENİDEN KAZANACAĞIZ

Kuruluş çalışmaları tamamlanmış bakanlık tarafından onayı bekleyen Erzurum Kültür Konseyi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Tayyip Güngör, her daim öncü şehir olan Erzurum’un bu yapılanmada da yine ilki gerçekleştirdiğine işaret etti. Ekonomik ve her türlü bilim alanında çalışmalar yaparak gelişen, üreten ve büyüyen benlik duygusundan sıyrılıp, biz duygusuyla paylaşmayı kavramış, hedefi büyük, ufku geniş, davasını kalbine ve belleğine nakşetmiş, yeise kapılmadan umuda sarılmış ecdadımızın izinden gitmek bu neslin en önemli gayesi olduğunu söyleyen Başkan Güngör, “Tarihten dersini alarak ülkesini ve milletini yüceltmeyi kendine ilke edinen bu aziz millet, tarihin her döneminde önüne çıkan tüm engelleri bir bir aşmış, misyon ve vizyon sahibi şuurlu bir neslin yetişmesine vesile olmuştur. Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda kadim kültürümüzün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla kıymetli büyüğümüz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ve Kültür Bakanlığının da desteğiyle ülkemizin tüm vilayetlerinde bağımsız sivil toplum kuruluşu olarak kültürel faaliyetlerde bulunmak üzere İL KÜLTÜR KONSEYİ adı altında yeni bir oluşum çalışması başlatılmıştır. Kültür Bakanlığının himayelerinde kurulan bu konseyler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine bağlı olarak çalışmalarını sürdürecektir. Kadim bir medeniyete sahip olan Erzurum, her alanda olduğu gibi bu yapılanmada da öncü bir şehir olmuş ve konseyle ilgili çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayarak ilgili bakanlığa sunumunu yapmıştır. Diğer iller arasında çok hızlı bir şekilde hareket eden şehrimiz, yapılanmasıyla rol model olarak Kültür Bakanlığının haklı takdirini kazanmış ve konsey çalışmasıyla ilgili sunumu, Kültür Bakanlığı tarafından kabul görmüştür” diye konuştu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMI BEKLENİYOR

Büyük ölçüde kuruluşu tamamlanan Erzurum Kültür Konseyi’nin fiziki yapılanmalar içinde hazırlıkları sürüyor. Şölen havası içinde yapılması düşünülen 23 Temmuz Erzurum Kongresi Kutlamalarında Erzurum Kültür Konseyi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat emriyle kurulan konseyin açılışına katılımı kuvvetle muhtemel gözüküyor.



İLK ETKİNLİK DÜNYA KADINLAR GÜNÜ 

Büyük projelerle adından söz ettirmesi beklenen Erzurum Kültür Konseyi ilk olarak dün organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği ile adeta görücüye çıktı. Başkan Tayyip Güngör, Başkan yardımcısı Aydın Bozkurt, yönetim kurulu üyeleri Kadir Kırmacı, Ali Köseoğlu, Çetin Şengül, Hanifi Aksakal, Canan Şimşek, Bekir Genç ve Ebru Kara’nın katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Medine Güllüce başta olmak üzere TRT İl Müdürü Ayça Alemdar, Polisevi Şube Müdürü Fatma Köse, Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Berrin Kadıoğlu ve birçok kurumda görev alan kadın çalışanlara ziyarette bulunularak çiçek takdimi yapıldı. Başkan Güngör, kadınların her zaman hatırlanmasının önemine değindi.



Kültür Konseyi yönetimi şehit ailelerinizde bu özel günde unutmadı. Erzurum doğumlu Şehit Zafer Şeker’in babası Remzi Şeker ve annesi Saliha Şeker’i de evinde ziyaret ederek çiçek takdimi yaptılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.