Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Nisan 2015 19:22

Erzurum kütüphane haftasını okuyarak kutladı

Erzurum kütüphane haftasını okuyarak kutladı
Yakutiye Medresesi önünde toplanan öğrenciler kütüphane haftasını kitap okuyarak kutladı.
Erzurumajans-Yakutiye Medresesi önünde toplanan öğrenciler kütüphane haftasını kitap okuyarak kutladı.

Erzurum Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Kütüphane Haftasını kutlamak için bir araya gelen üniversite ve lise öğrencileri ile öğretmenler Yakutiye Medresesi önünde yaklaşık 15 dakika kitap okudu. Çifte Minareli Medrese önünde toplanan lise öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Yakutiye Medresesi önüne yürüyerek burada oluşturulan okuma alanında 15 dakikalık kitap okuma etkinliği yaptı. Etkinliğe katılarak kitap okuyan Bilgi ve Belge Yönetimini öğrencisi Fadime Durmaz Türkiye'de kitap okuma oranlarının çok düşük olduğunu söyleyerek, " Katılım beklediğimden azdı. Okuma alışkanlığı kazandırmada küçük ancak örnek teşkil edecek önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Başka etkinliklerde yapılmalı." dedi.

Okuma etkinliğine katılan öğrenciler görevliler tarafından çay, meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu.51. Kütüphane Haftası Kutlama etkinlikleri kapsamında okuma programına ek olarak saat 18.00'da Yakutiye Medresesi önünde Dilek Feneri Uçurma organizasyonu düzenlenecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.