Eğitim Haber Girişi : 30 Nisan 2015 19:05

Erzurum Meslek Eğitim Merkezinde girişimcilik ve ilk yardım semineri

Erzurum Meslek Eğitim Merkezinde girişimcilik ve ilk yardım semineri
Erzurum Meslek Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda eğitim alan 240 öğrenciye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Girişimcilik ve İlk yardım konularında eğitim verildi.
Erzurumajans-Erzurum Meslek Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda eğitim alan 240 öğrenciye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Girişimcilik ve İlk yardım konularında eğitim verildi.

Erzurum Meslek Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden seminere Erzurum Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Tangüzel, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Okul rehber öğretmeni Gürşat Özler, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, değişik içerikli eğitim programlarının devam edeceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Aile Eğitim Programı kapsamında girişimcilik eğitimi veren Aile Eğitim Programı Eğitmeni Gamze ispirli, girişimciliğin ekonomideki önemine değindi.

Girişimciliğin fırsatları görerek, risk alarak, öncü ve rekabetçi olarak gerçekleştirdiği bir değer yaratma süreci olduğunu belirten İspirli, ''Girişimci ise kazanç elde etmek üzere emek, sermaye, doğal kaynaklar ve teknolojiyi örgütleyerek kendi işini kuran kişidir'' dedi.

Girişimciliğin önemine vurgu yapan ispirli, şunları söyledi: ''İşsizlik ve buna bağlı olarak artan yoksulluk günümüzde tüm dünyanın ortak sorunudur. İşsizlikle mücadelede en etkili araçlardan biri insanların kendi işlerini kurmalarının desteklenmesidir. Ayrıca bir ülkede girişimcilik düzeyi arttıkça yeni iş olanakları da artar. Bu sebeple girişimciliğin teşvik edilmesi birçok ülkede devlet politikası hâline gelmiştir. Yeni iş olanakları ve alanlarının açılması bir ülkenin refahını ve bunun sürdürülmesini sağlar. Ayrıca yerel potansiyellerin değerlendirilmesi de buna hizmet eder. Girişimcilik özellikle bu iki konuda ekonomik büyümeyi tetikleyen ve garantileyen bir işlev görür. Başarılı girişimciler eninde sonunda büyür ve kârlarını arttırırlar. Devlet tarafından da gerekli destekler sağlandığında, artan bu kârlar sermaye birikimine yol açar. Oluşan bu birikim büyük şirketlerin sermaye birikiminin aksine toplumun her kesimine yayılabilir. Rekabet arttıkça şirketlerin etkinliği artar.''

AEP Eğitmeni Merve Aksoy da ilk yardımı konusunda sunum yaptı.

İlk yardımın iş kazalarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Aksoy, kazalarda ilk etapta yapılması gerekenler konusunda öğrencileri bilinçlendirdi.

Erzurum Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Tangüzel, seminer sonunda, AEP Eğitmenleri İspirli ve Aksoy'a teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.