Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2010 01:20

Erzurum Sağlık-Sen'den tam gün tepkisi!..

Erzurum Sağlık-Sen'den tam gün tepkisi!..
Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, tam Gün Yasasının çalışma barışı ve huzuru sağlayacak şekilde yasalaşması için hükümet temsilcileri ve tüm milletvekillerini göreve çağırdı.

Erzurum Ajans- Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları bu hafta TBMM’nde görüşülecek tamgün yasa tasarısıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, “Tam Gün Yasa Tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmetinin sunumunu olumsuz yönde etkileyecek, ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirecek eksiklikler taşımaktadır” dedi.

Sağlıka Dönüşüm Programıyla birlikle çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için Tam gün Yasa tasarısında var olan adaletsizliklerin giderilmesinin şart olduğunu dile getiren Duman, “Tam Gün Yasa Tasarısının bu haliyle yasalaşması sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır. Sağlık Hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Daha önce Sağlık Bakanlığı’nın Tam Gün Yasa Taslağı içinde yer verilen ancak hükümet tasarısı haline getirirken taslaktan çıkartılan tabip dışı personel döner sermaye tava oranları, yüzde 150’den 200’e, riskli birimler için yüzde 200’den yüzde 250’ye yükseltilmelidir. Hali hazırda performans sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle, kamunun en düşük gelire sahip kesimi haline dönüşen hekim dışı personelin yaşadığı adaletsizliğe son verilmelidir” diye konuştu.

Tabip dışı personelin döner sermaye gelirlerinin emekliliğe yansıtılmasını isteyen Duman, “Türkiye’deki radyoloji ünitelerinin büyük çoğunluğu çalışan güvenliği standartlarını taşımazken, Tasarıda haftalık çalışma süresi 35 saate yükseltilerek radyoloji çalışanlarının sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Bu hatadan mutlaka dönülmeli ve radyoloji çalışanlarının 25 saat olan haftalık çalışma süreleri değiştirilmemelidir.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Memur-Sen İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, ve yaklaşık 50 sağlık çalışanı katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.